Мед Атлант

“Під прикриттям охоронної фірми на спиртзаводі розливають горілку представники злочинного угрупування”, – директор заводу Зінаїда Гаргат

Кілька днів поспіль працівники франківського спиртзаводу “Княгинин” намагалися поговорити з губернатором Франківщини Олегом Гончаруком, аби попросити очільника області втрутитися в ситуацію, яка вже кілька місяців відбувається на підприємстві. Гончарук навіть викликав на “спиртзаводівців” правоохоронців, заявляючи, що вони блокують роботу державного апарату, проте все-таки зустрівся з пікетувальниками й, як кажуть працівники заводу, розвів руками і нічого не пообіцяв.

Нагадаємо, що напередодні Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення Івано-франківського господарського суду про визнання обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості банкрутом. Касаційна інстанція також скасувала постанову про ліквідацію підприємства. Проте, територію заводу, як стверджують його працівники, й далі охороняє приватна фірма, а працівників та директора на підприємство не впускають.

Численне перекриття доріг, пікетування головного управління національної поліції не дало результату. Наразі, як кажуть працівники підприємства, перед ними закриті усі двері.

Ми прийшли до губернатора, аби він, як керівник області, дав розпорядження всім органам вирішити цю ситуацію. Від блокування роботи заводу держава щодня втрачає 2,5 млн гривень акцизного збору. Проте Гончарук підвів руки і сказав: “Робіть, що хочете”. На нас викликали слідчо-оперативну групу і криміналістів, правоохоронці погрожували нам, що відкриють кримінальне провадження за блокування діяльності державної установи, проте ми нічого не блокували, лише хотіли поспілкуватися з керівництвом. Першого дня губернатор відмовився зустрітися з нами, хоча ми пробули поруч приймальні цілий день. Наступного таки зустрівся, – розповідає Зінаїда Гаргат.

Проте, як каже Гаргат Гончарук нічого працівникам заводу не пообіцяв, адже сказав, що немає впливу на осіб, які знаходяться на підприємстві.

Своїми силами ми зайняли адмінприміщення заводу, проте на територію зайти не можемо. Попри те, що ми виграли всі суди, робота державного підприємства блокується. Працівники охоронної фірма “Галичина”, які знаходяться на території не пускають нас, хоча договір, який напередодні уклав з ними арбітражний керуючий, я розірвала в законному порядку, як керівник. Надіслала все цінним листом з повідомленням, вони його отримали і 6 жовтня мали припинити надавати послуги охорони, проте бачимо, що вони досі перебувають на території, а поряд з ними молодики, які є членами місцевого злочинного угрупування АСПшників. Працівники охоронної фірми запускають їх на територію. Всім, чим вони там займаються, нам не відомо, але достовірно знаємо, що в цеху №2 вони виготовляють горілку, машина під’їжджає до прохідної і забирає товар. Спочатку їздили фури, тепер легкові. Неодноразово ми викликали туди поліцію, повідомляючи на 102 про правопорушення, проте ніхто не реагує, – пояснює Гаргат.

Зінаїда Гаргат каже, що її також не реєструє як керівника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Внести туди відомості про себе вона не може.

Працівники спиртзаводу обійшли вже всі інстанції, кажуть, що пишуть всюди: СБУ, прокуратуру, нацполіцію, говорили вже з губернатором та мером, проте результату немає.

На зустрічі з губернатором працівники заводу намагалися пояснити, що опалювальна система там знаходиться в аварійному стані і потребує негайного ремонту.  Кажуть, як вдарять морози, все вийде з ладу і буде завдано колосальних збитків.

Сьогодні вранці, 11 жовтня, “спиртзаводівці” навіть планували зустрітися з генпрокурором Луценком і просити захисту в нього, проте свій візит до міста за дві години до його початку Луценко відмінив.

Журналісти “МІСТО” намагалися поспілкуватися з керівництвом охоронної фірми “Галичина”, проте там від коментарів у медіа відмовилися.

Згідно даних платформи “YouControl” охоронна фірма “Галичина” має кількох засновників:  Петра та Романа Шереметів та Тетяну Гнатишин. Петро Шеремета людина знана в правоохоронних органах, адже за часів міліції він очолював франківський розшук та УБОЗ. Наразі Петро Шеремета впливовий тернопільський бізнесмен та депутат міської ради.

До теми: Невідомі вантажівки і контрафактна горілка: у Франківську працівники спиртзаводу вкотре викликали поліцію до підприємства

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...