Мед Атлант

В Івано-Франківську обговорили детальний план ще однієї житлової забудови. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 13 жовтня, в Департаменті архітектури відбулося чергове засідання архітектурно-містобудівної ради. Серед іншого, обговорили  детальний план території для багатоквартирної житлової забудови та будівництва дитячого садка в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислової в м. Івано-Франківську.

Проектувальник каже, що цього разу вони застосували концептуально новий підхід:

Вирішили врахувати громадську функцію, дитячий садок на 150 місць, площа території якого 1,2 га.

Загалом у зоні зможе розміститися майже 2000 людей. Будинки обіцяють збудувати каскадом, зберігши допустиму відстань між існуючими малоповерховими будинками поруч.

Біля дитячого садка, де поруч приватний сектор, будуть малоповерхові будинки, висотки – в глибині. Таким чином, буферну зону зроблять між приватним сектором і багатоповерхівками.

На це обурливо відреагував член містобудівної ради Володимир Ідак:

Ми самі себе дуримо, адже прийде забудовник і всі будинки порівняє під одну лінію на 10 поверхів, каскад всі обіцяють, а по факту порівняють і каскаду не буде.

Також запланований підземний паркінг, вмісткість якого — 500 автомобілів і наземний, де можна буде прикаркувати 150 авто. Обіцяний раніше спортивний майданчик на оновленому проекті не презентували.

У свою чергу, місцева жителька Роксолана Малофій під час обговорення висловила свою думку – жінка переймається, що коли розпочнеться будівництво, у сусідніх будинках не буде води.

Проте  розробник запевнив, що цю складову фахівці врахували і такого не трапиться.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...