Мед Атлант

Опікунство над дівчинкою, якій збирали допомогу в мережі, виявила бажання оформити тітка

Сьогодні, 17 жовтня, в мережі поширилася інформація про однорічну дівчинку Катрусю, яку залишила мати в Лисецькій лікарні. Дитині збирали допомогу й просили відгукнутися всіх небайдужих. В поліції історію дівчинки знають, адже за її мамою спостерігають вже кілька місяців. Жінка систематично вживає алкоголь.

В мережі користувач Lyuda Roy поширила цей пост:

Наразі Катруся вже не перебуває в Лисецькій лікарні. Службою у справах дітей прийнято рішення помістити дівчинку в будинок дитини.

Як розповіла “МІСТУ” керівник ювенальної превенції Івано-Франківської області Алла Бойчук 31-річна мати Катрусі потрапила в поле зору правоохоронців два місяці тому, коли залишила дитину саму в мікрорайоні Пасічна. Побачивши дівчинку без нагляду, перехожі викликали правоохоронців. Тоді дитину тимчасово помістили в міську дитячу лікарню, проте прийшовши до тверезого стану, мати дівчинки забрала її додому. За жінкою почали спостерігати соціальні служби і виявили, що дитина проживає разом з матір’ю в селі Павлівка в неналежних умовах. Батько дитини невідомий. Це підтвердили й у сільській раді. Неодноразово вона була помічена в компанії, де розпивають спиртні напої, куди брала з собою малолітню доньку.

Зваживши на всі обставини, працівники соціальної служби запропонували жінці написати заяву і передати дитину на забезпечення держави на рік. За цей час матері дано термін виправитися. Наразі Катруся перебуває у статусі дитини позбавленої батьківського піклування.

За цей час тітка дівчинки виявила бажання оформити опікунство над дитиною. Рішення про передачу Катрусі родичам будуть приймати відповідні соціальні служби.

До теми: Тікала і плакала: мама дівчинки, яку поліцейські знайшли в темній квартирі, знайшлася. ВІДЕОСЮЖЕТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...