Мед Атлант

Кількість хворих, які отруїлися у франківському садочку, зросла до 12 осіб

Хворі зараз у лікарні. Серед них є дев`ять дітей і троє дорослих.

21 жовтня в дитяче відділення № 3 ОКІЛ м. Івано-Франківська з діагнозом — гострий гастроентероколіт (харчове отруєння) поступили 12 осіб, серед них є 9 дітей. Відомо, що діти відвідували ДНЗ № 30 «Ластівка» по вул. Бельведерська в м. Івано-Франківську. Крім того, троє дорослих — працівники цього дитячого садка. Стан потерпілих середньої важкості. Про це МІСТУ повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту ОДА.

Спеціалістами міського управління Держпродспоживслужби проведено епідрозслідування, обстеження харчоблоку, де харчувалися діти, відібрано проби води, сировини та продукції, з якої готувалася їжа, для лабораторного дослідження. Причини захворювання буде встановлено після закінчення розслідування та проведення відповідних лабораторних досліджень. Міське управління освіти зобов’язали призупинити роботу дитячого садка до встановлення причин захворювання.

З метою вивчення ситуації щодо харчування та подальшим запобіганням захворювань у шкільних та дошкільних закладах області з 18 жовтня проводиться лабораторні і моніторингові дослідження води та харчових продуктів щодо їх калорійності та безпечності. При виявленні відхилень від норми надаються відповідні рекомендації щодо усунення недоліків.

Нагадаємо, у Франківську автомобіль врізався у цегляну огорожу. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...