Мед Атлант

Ворота з Прикарпаття до Поділля: міст через Дністер біля Устечка визнали найунікальнішим в Україні. ФОТО

Нещодавно проводились опитування щодо вигляду мостів України. Враховувалися як інженерний проект, його впровадження, так і те, як та чи інша споруда вписалася в ландштафт. Найунікальнішим в Україні визнали міст через Дністер біля Устечка.

Опитування проводила газета “Автодорожня галузь України”.

Неабияка окраса краю, адже хто з подорожніх не зупиниться на них, щоб помилуватися навколишніми красотами Дністровського каньйону! Та пригадується час, коли перший із них був тривалий час закритим для автомобілістів, а другий два роки тому ледь не постраждав під час повені, адже дністрова вода там піднялася до восьми метрів, і бракувало трошки, щоб він був підтоплений. То ж цікаво, в якому нині стані ці гіганти інженерної думки, – пише Людмила Стражник у групі “Городенка туристична“.

Залізобетонний міст довжиною 402 метри біля Устечка збудований 1977 року, але були певні проблеми щодо його експлуатації, хоч тоді він вважався одним із найбільших за оригінальною технологічною зборкою. Відтоді на капітальний ремонт споруду закривали на початку дев’яностих, дотягували додаткові арматурні канати. Контроль за ним ведуть постійно. Та, затим, міст потребує середнього ремонту дорожнього полотна.

Активісти зазначають, що хоча міст не є чимось надзвичайним для світової практики, проте унікальний у нашій країні: за висотою опор входить, мабуть, до п’ятірки найвищих.

Що стосується металевого моста через Дністер у селі Нижневі, то він споруджений ще за часів Австрії. Він і досі в доброму стані, металеві конструкції потрібно тільки перефарбували.

Читайте також: Рай існує, але він на землі: франківський фотограф опублікував неймовірні світлини з Рожнятівщини. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...