Мед Атлант

На вулиці Мельника тролейбуси зупиняються на дорозі, ігноруючи нову зупинку. ФОТО

Колишня паркувальна кишеня на вулиці Мельника, яку спеціально облагородили під місце для зупинки тролейбусів, не завжди працює за призначення. Водії електротранспорту ігнорують нові правила й надалі зупиняються на дорозі.

По суті нововведення, яке мало зняти проблему заторів і незручності для водіїв, які створювали тролейбуси, що займали одну з двох смуг руху, не працює. Крім того, паркомісця, яких і так не вистачає в центрі міста, також зникли.

Один з обурених франківських водіїв Володимир сфотографував момент, коли тролейбус зупинився на дорозі, попри те, що кишеня для заїзду була вільною.

Не розумію, для чого було витрачати кошти на облагородження цієї території і саму зупинку, якщо водії ігнорують і діють, як їм зручно, не зважаючи на інших учасників дорожнього руху, – каже Володимир.

За коментарями з цього приводу ми звернулися до директора департаменту транспорту і зв’язку Олега Ганчака.

Він пояснив, що технічно тролейбус туди заїхати може, адже спеціально під замовлення КП “Електроавтотранс” електроопору, котра знаходилася посередині кишені перенесли вліво. Також на місці здійснили монтаж зупинки, територію обклали плиткою, зрубали старе дерево, що заважало. Каже, що ймовірно водії просто не звикли і обіцяє поговорити з цього приводу з директором КП “Електроавтотранс”, аби він повторно провів інструктаж для водіїв.

Нагадаємо, зупинку для тролейбусів на вулиці Мельника облагородили наприкінці листопада з метою оптимізації руху і зменшення корків на цій ділянці дороги.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...