Мед Атлант

Французький мюзикл у Франківську: в драмтеатрі відбувся концерт рок-опери MOZART. ВІДЕО

Французький мюзикл Дова Аттья та Альберта Коена, присвячений історії життя Вольфганга Амадея Моцарта, відіграли в Івано-Франківську українські актори.

Концертна версія всесвітньовідомої рок-опери MOZART L’Opera Rock LECONCER зібрала франківців у драмтеатрі.

Відео: Юлія Єрковіч 

Довідково: 

Прем’єра мюзиклу відбулася 22 вересня 2009 року в Палаці Спорту в Парижі, де показ продовжили до 3 січня 2010 року. З 4 лютого до 3 липня 2010 року пройшли гастролі в Бельгії та Швейцарії. 4 лютого 2011 року мюзикл повернувся на сцену Парижу.

Ідея мюзиклу з’явилася в 2008 році. Продюсери вирішили показати, що саме Моцарта можна назвати першим рок-музикантом в історії. Він був рок-зіркою своєї епохи: геній-бунтар, доля якого мала безліч злетів і падінь. Після успішного театрального сезону, розпочалося турне по Франції. Мюзикли, які вийшли раніше і були популярними, наприклад, «Клеопатра. Остання цариця Єгипту», швидко втратили свою конкуренту спроможність.

Трупа випустила сім кліпів: Tatoue Moi (2008), L’Assasymphonie (2009), Vivre en crever (2009), Le Bien qui fait mal (2009), Quand on arrive en ville (2009), J’accuse mon pere (2010), C’est bientôt la fin (2010).

Рок-оперу “Моцарт” було номіновано на премію Криштальний глобус у категорії “Мюзикл”.

Турне 2014-го року “Mozart l’Opera Rock Concert” представлене ​​шістьма артистами оригінальної трупи, Флоран Мот, Мікеланджело Локонте, Солаль, Мелісса Марс, Діана Дассіні і Маева Мелін. Вони інтерпретують найбільші хіти рок-опери в супроводі 60 музикантів і співаків симфонічного оркестру та Національного хору Києва та рок-групи, що складається з найкращих французьких музикантів під керівництвом Карім Меджебеур. Концепція цього грандіозного концерту була створена французьким продюсером Борисом Орловим і зібрана в Києві в лютому 2013 року з Національним оркестром Києва (Україна).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...