Мед Атлант

В облраді упевнені, що з вини влади Коломийщини медики залишилися без зарплати

МІСТО писало, що 14 грудня лікарі Коломийщини оголосили про можливий страйк. Якщо чиновники вимоги лікарів не виконають, то вже з 1 січня вони будуть надавати виключно ургентну (невідкладну) медичну допомогу в Коломийській центральній районній лікарні.

Причиною мітингу лікарів є значна заборгованість заробітної плати. За словами медиків, востаннє зарплату вони отримали минулого тижня, і до того ж, за вересень. Заборгованість є за жовтень та листопад. Також лікарі вимагають підвищення зарплати.

Сьогодні, 15 грудня, відбулося спільне засідання комісій облради. Так, у залі засідань зустрілися депутати постійних комісій обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту та з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей. Обговорювали вони питання “Про обласний бюджет на 2018 рік”. Заговорили на комісії і про страйк лікарів Коломийщини. Зокрема директор департаменту фінансів Івано-Франківської ОДА Ірина Мацькевич пояснила, що облрада немає ніякого відношення до фінансування медиків Коломийщини. І не розуміє, чому це питання звучало взагалі. Директор департаменту додала, що у міському бюджету Коломиї було перевиконання на суму 28 млн грн. Борг перед — близько 12 млн грн. Депутатська комісія погодилася, що логічно ці кошти було б спрямувати на заробітну плату медиків і не було б ніяких інцидентів зараз.

Би я більше того не чула. Нехай їдуть сюди і я всім це ще раз все поясню. Це їх люди там працюють, — наголосила Мацькевич, маючи на увазі чиновників Коломийщини.

Читайте також: Депутати міської ради затвердили бюджет на 2018 рік

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...