Мед Атлант

15 тисяч гривень за ялинки: четверо лісників на Прикарпатті організували “новорічний бізнес”

Напередодні новорічних свят великим попитом у громадян користуються хвойні дерева. Окрім того, що державні лісгоспи розпочали реалізацію новорічних ялинок, які заздалегідь були заготовлені на спеціальних плантаціях, деякі лісники налагодили свій власний підпільний бізнес.

На Івано-Франківщині чотири працівники лісгоспу організували «новорічний» бізнеc, —  повідомляють в Департаменті захисту економіки НП України. За винагороду надавали дозвіл на незаконні порубки ялинок. Крім того, у додаток до дерев надавили спеціальні чипи або наліпки, які, у разі перевірки, повинні підтверджувати законне походження дерев.

14 грудня, оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області, слідчі слідчого управління Головне управління ГУНП в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської місцевої прокуратури затримали зловмисників під час продажу чергової партії новорічних ялинок. Вони одержали 15 тисяч гривень хабара за «дозвіл» на порубку хвойних дерев та подальше їх вивезення.

Окрім коштів та ялинок, правоохоронці вилучили самоклейні етикетки.Як правило, номер, що зазначеній на етикетці заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини. Однак, інформація, вказана на вилучених самоклейних етикетках в такій системі, відсутня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...