Мед Атлант

Що пообіцяли українські політики на 2018 рік

Грудень – місяць, коли всі підбивають підсумки й планують, як зустрічатимуть Новий рік.

А «Слово і Діло» формує списки обіцянок на найближчі дванадцять місяців, щоб найближчим часом розповісти, хто не впорався зі своїми намірами. Календар обіцянок на 2018 рік уже укладений – заяви систематизовані.

На перші зимові місяці чиновники вирішили оновити документообіг у міністерствах, щоб замість паперів усе було в електронному вигляді (логічно: 2018 рік на дворі). Але й про людей не забули: з лютого обіцяють скасувати податок на прибуток.

Навесні політики, як привітні господарі, візьмуться все прибирати. Зокрема, міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв, що роботи з днопоглиблення в порту «Южний» будуть завершені до кінця березня. У квітні міський голова Києва Віталій Кличко покаже оновлений парк Партизанської слави. А в травні в столиці пройде фінал Ліги Чемпіонів, але влада не витратить жодної копійки бюджетних коштів на цей захід.

Літо – час відпусток і відпочинку. Ось і політики вже з червня запланували море. Зокрема, віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що між Україною та Туреччиною буде укладена угода про зону вільної торгівлі.

У липні генеральний прокурор Юрій Луценко планує відправити у відпустку, безстрокову, слідчих. Ну а міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик у серпні туди ж відправить збиткові шахти.

Навіть перший місяць осені політики запланували провести неподалік від моря. У вересні президент Петро Порошенко планує зібрати всіх уже не в Києві, а в Ялті на щорічний форум YES («Ялтинська європейська стратегія»). Дуже кортить, щоб це йому вдалося.

А вже після – можна і відпочити, і нове кіно подивитися. Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко пообіцяв, що в 2018 році відбудуться не менш ніж 40 українських кінопрем’єр.

У листопаді депутати зроблять спробу повернутися до роботи, згадавши про вибори. Народний депутат Віктор Чумак раніше запевнив, що новий закон про вибори за пропорційною системою буде ухвалений не пізніше ніж восени 2018 року.

Ну а в грудні багато снігу на дворі й варто згадати про здоров’я. Тому закриває рік в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Вона обіцяла, що через міжнародні організації будуть закуплені ліки та вакцини на 5,95 млрд грн. Ось у грудні й порахуємо.

«Слово і Діло» представило в цій таблиці лише частину обіцянок на 2018 рік, і, звісно ж, вони можуть бути виконані раніше або забуті політиками зовсім.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...