Мед Атлант

Франківці розповіли, що думають про спалах кору. ВІДЕОСЮЖЕТ

В Україні заговорили про спалах кору. Тому українці стали активніше робити щеплення від кору. У Міністерстві охорони здоров’я не заспокоїли: кількість хворих зростатиме.

Тому МОЗ продовжує посилену вакцинацію до кінця січня 2018-го. Та слід додати, що за 11 місяців 2017 року в Україні зареєстровано 3 382 випадки захворювань кору. Це не епідемія, а середній рівень захворюваності, який можна подолати. Для прикладу, минулий спалах в Україні відбувся в 2012 році (12 746 хворих), а до того в 2006 (42 724 хворих ) та 2001 (16 970 хворих).

Але чи вакцинуються франківці? І чи панікують через спалах кору? Про це дивіться у нашому опитуванні:

До теми: Що робити, якщо дитина контактувала з хворим на кір. ІНФОГРАФІКА

Довідково:

Кір вважається небезпечним вірусним захворюванням з інкубаційним періодом від 7 до 17 днів. Вірус розповсюджується, коли у людини з’являються перші ознаки захворювання.

Потрібно бути дуже обережним, оскільки він передається при будь-якому тісному контакті з хворим. Заразитися можна навіть при звичайній розмові і, тим більше, якщо хворий чхає або кашляє поруч.

В Україні фіксується велика кількість відмов(7,4% – понад 56 тисяч дітей), і високий відсоток протипоказів, низький відсоток охоплення посиленими заходами з імунізації дітей старшого віку.

Тоді як специфічного лікування від кору немає, захворюванню можна запобігти – наголошують у МОЗ.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...