Мед Атлант

В Івано-Франківську визначили переможців програми “Міські Ґранти”

У суботу, 27 січня, в Івано-Франківську було визначено переможців шести цікавих проектів для розвитку міста. Загальна сума усіх проектів 229 634,85 гривень.

Про це йдеться на сайті «Тепле місто».

Зокрема, фінансову підтримку в 2018 році отримають проекти, що спрямовані на покращення різних аспектів життя Івано-Франківська та його жителів:

  1. День Вуличної Музики

Мета проекту – заповнити музикою простір міста, підвищити інтерес та залучити людей до розвитку музичного та культурного руху міста, розкачати музичне середовище, привернути увагу до вуличної музики зокрема. Об’єднати містян навколо спільного вуличного свята, в якому участь може взяти кожен в якості музиканта, танцюриста, слухача, учасника майстер-класу, автора хенд-мейду, кулінара. Цього року День Вуличної Музики відбудеться 20 травня.

  1. Осучаснення читального залу обласної дитячої бібліотеки (пл. Міцкевича, 2)

Облаштування та осучаснення відділу обслуговування дошкільнят та учнів 1-4 класів в Івано-Франківській обласній дитячій бібліотеці; оновлення книжкового фонду.

  1. Спільна мова

Проект створено для того, щоб підвищити рівень володіння англійською мовою до рівня В1 шкільними викладачами дисциплін природничо-математичного напрямку (інформатики, фізики, математики, трудового навчання та ін.) з м. Івано-Франківська та області для їх безперешкодного доступу до актуальних англомовних навчальних методик та педагогічних інструментів. Організатори планують:

–    розробити методику викладання англійської мови з урахуванням термінологічної специфіки предметів природничо-математичного циклу;

–    забезпечити розповсюдження і використання методики по всій Івано-Франківській області, а особливо в м. Івано-Франківськ;

–    підтримати шкільних вчителів англійської мови та природничо-математичних дисциплін, що прагнуть саморозвитку і приєднання до світової спільноти освітніх інноваторів.

  1. Фонд учнівських стипендій «Василіяда» для школярів Католицької школи-гімназії св. Василія Великого

Забезпечення стипендіями учнів соціальних категорій, які досягли високих результатів у навчанні впродовж ІІ семестру 2018 року – 5 стипендій по 4200 грн.

  1. У гості до Франківська (проект отримав часткове фінансування від заявленої суми)

Розробка комплексного екскурсійного проекту для учасників АТО, їхніх рідних, родин загиблих Героїв. Впродовж двох вихідних на місяць буде організовано культурно-пізнавальну програму, мета якої – соціальна адаптація. Основна мета – це, попри історичну цінність міста, показати всі його його сучасні особливості, з акцентом на соціокультурній та екологічній складових, а також перспективах у сфері самозайнятості та малого бізнесу, можливості створити європейські умови для працівників та клієнтів. Протягом року заплановано 7 таких візитів.

  1. Фестиваль-конкурс фентезі та фантастики «Брама 2018» (проект отримав часткове фінансування від заявленої суми)

«Брама» – це конкурс фентезійних історій та фестиваль фантастики, що відбувся в Івано-Франківську у травні та жовтні 2017 року. На конкурс надійшло 517 творів українською мовою (обов’язкова умова), 300 робіт допущено до фіналу. Проект має на меті видати збірку кращих 20 оповідань. Фестиваль некомерційний, його мета – популяризувати українську літературу в жанрі фентезі, який є найбільш затребуваним жанром у світі, але мало розвинутий в Україні.

Нагадаємо, одна переможниць зимової хвилі “Міських Ґрантів” Катерина Масляк виграла для своєї  соціальної програми 16 тисяч гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...