Мед Атлант

Франківські ветерани АТО скаржаться, що не отримують путівки на відпочинок

Ветерани АТО Івано-Франківська стверджують, що не отримують обіцяних путівок. Про це, сьогодні, 31 січня, учасники антитерористичної операції розповіли на засіданні постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО та їх сімей.

На засідання прийшли ветерани АТО, які запевняють, що за роки служби на сході України, навіть не отримали путівки у санаторій.
Як так получилось, що соціальні служби не дали ветеранам, які захищали наші землі, навіть якоїсь путівки?, — запитує член спілки ветеранів АТО ” Галицькі леви”.
Натомість, чиновники відповідають, що управління соціального захисту не відповідає за видачу путівок. Усе регулюється на законодавчому рівні.
Управління соціального захисту надає путівки учасникам бойових дій, а ті бійці АТО, які є пенсіонерами, отримують путівки на санаторно-курортний відпочинок у підрозділах, де вони проходили службу: чи Збройні сили, чи Національна гвардія, чи МВС. —  розповідає Володимир Веркалець.
Обіцяють, поки питання не врегулюють на законодавчому рівні, надавати ветеранам путівки з обласного бюджету. Також управління підготує звернення з даного питання на найближчу сесію.

До слова, на програму підтримки учасників АТО в області витратили 6, 3 мільйони гривень. Кошти йшли на лікування та підтримку бійців і їх сімей.

На 2018 рік передбачена ще більша сума. А сукупно по районах і містах області, понад 20 мільйонів гривень пішло на допомогу бійцям АТО. Це не найгірший показник, порівнюючи з іншими областями України, —  зазначив виконуючий обов’язки директора департаменту соціальної політики.

Читайте також: Друга річниця патрульної поліції в Івано-Франківську: підсумки і резонансні випадки. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...