Мед Атлант

Яку максимальну пенсію виплачує держава

Максимальна пенсія в Україні становить 10,4 тис. грн. Більше цієї суми жоден український пенсіонер, крім суддів, отримати не може.

Про це йдеться в матеріалі видання “Realist“.

Якщо велика пенсія вже призначена, урізати її не можуть за законом. В результаті, яку б зарплату ви не отримували і скільки б років не працювали, верхня межа – 10,4 тис. Такому нововведенню обурилися судді та оскаржили це рішення. Вони зможуть отримати пенсію розміром в 80% (!) від колишнього заробітку. Так, середній розмір пенсії для суддів станом на січень цього року склав 24,7 тис. грн. Якщо у судді зарплата складала 100 тис. грн, то на пенсії він буде отримувати 80 тис.

У Пенсійному фонді пояснюють, що платити за такі пенсії повинні з державного бюджету. Більш того, і за надбавки до мінімальних пенсій для тих, хто за формулою її не заробив, також повинні платити з державного бюджету, а не з “гаманця Пенсійного фонду”. На ділі ж держава виділяє кошти Фонду, а вже вони виплачують всі пенсії. Будь-яка пенсія, чи це гроші із солідарної системи, або з держбюджету — спільні кошти всіх українців. Як підсумок, всі нововведення в рамках реформи призводять до одного результату — отримати високу пенсію в Україні зможе лише суддя.

Читайте також: Пенсія після реформи: скільки отримуватимуть українці наприкінці 2017 року

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...