Мед Атлант

Обласна влада запевняє, що готова до складних погодних умов

Сьогодні, 26 лютого,  під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук запевнив, що влада готова до різних ситуацій, які пов’язані із похолоданням.

Впродовж тижня, внаслідок переміщення через територію України двох активних циклонічних вихорів, у багатьох областях суттєво знизиться температура повітря до 17-22 градусів морозу вночі і 9-14 вдень, посиляться опади у вигляді снігу, а також можливі заметілі.

Задля уникнення можливих надзвичайних ситуацій керівникам органів влади, відповідних служб і відомств дано доручення забезпечити оперативне реагування на виникнення будь-яких трудностей, пов’язаних із погіршенням погодних умов, повідомляють в прес-службі ОДА.

Зокрема, забезпечити належну роботу систем життєзабезпечення, транспортне сполучення, посилити роботу служб цивільного захисту, забезпечити моніторинг патрульними службами автодоріг для запобігання заторів, залучити спецтехніку для очистки автошляхів, передбачити можливість дислокації снігоочисної техніки із регіонів, організувати пункти обігріву.

Як зазначив Олег Гончарук, Прикарпаття готове до реагування на можливі надзвичайні ситуації у зв’язку з погодними умовами.

На сьогодні в області розгорнуто 84 пункти обігріву, у тому числі один мобільний, у яких уже надано допомогу 213 особам, – зазначив очільник Івано-Франківщини. Усі системи життєзабезпечення працюють у звичному режимі, автомобільні дороги знаходяться у проїзному стані, – пояснив він.

Читайте також: На Прикарпатті протягом січня заборгованість споживачів газу зросла

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...