Мед Атлант

Кабмін виділив бюджетні кошти на підготовку кваліфікованих кадрів

На цей рік у держбюджеті закладено майже 120 млн грн для підготовки кадрів за професіями загальнодержавного значення.

З них потреба в коштах на підготовку тих фахівців, які вже були в переліку, становить 103,7 млн грн. Решта — близько 16 млн — буде використана на підготовку за доданими професіями, йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

В Україні немає в достатній кількості спеціалістів, професії яких тепер набули загальнодержавного значення. Тож Кабмін на підготовку таких кадрів також виділив бюджетні кошти. Початково список містив 19 професій, зокрема токаря, фрезерувальника, монтера колій, слюсаря з ремонту дорожньо-будівельних машин і тракторів, верстатника широкого профілю тощо. Підготовка кадрів за цими професіями здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

До переліку додали такі професії: зварника, машиніста дорожньо-будівельних машин, монтажника систем утеплення будівель, слюсаря з механоскладальних робіт, слюсаря-інструментальника, слюсаря-ремонтника.

Гадаю, роботодавці, побачивши назви цих професій, можуть оцінити, що наразі це справді одні з найбільш дефіцитних професій на ринку праці. Окремо наголошу, що це є наш внесок, аби допомогти органам місцевого самоврядування профінансувати замовлення для професійно-технічної освіти, — зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У Міністерстві освіти й науки нагадують, що на 2018 рік на модернізацію ПТО виділено вдвічі більше коштів, ніж торік, а саме — 100 млн гривень на створення сучасних навчально-практичних центрів на базі закладів професійної освіти.

Читайте також: На сесії облради ухвалили звернення до Кабміну про відміну проекту реформи швидкої допомоги

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...