Мед Атлант

Відомо, якого голову сільської ради Прикарпаття підловили на хабарі. ФОТО

На Прикарпатті голову сільської ради викрито під час отримання хабара у сумі 100 тис грн. Це сталося сьогодні, 14 березня. МІСТУ стало відомо, кого саме затримали правоохоронці.

Посадовець за попередньою змовою з начальником відділу агропромислового розвитку однієї із райдержадміністрацій вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 100 тис грн за надання громадянину в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 14 га.

Затриманим виявився голова Верхньолипицької сільської ради Володимир Галушка. Громадянин України, народився 04.04.1960. Перш, ніж стати у 1998 році головою Верхньолипецької сільської ради, 52-річний Володимир Галушка майже 10 років працював інженером-землевпорядником. Його сільрада – найбільша в районі. У підпорядкуванні сільської ради село Гоноратівка, село Городиська, село Зеленів, село Лопушня, село Малинівка Рогатинського району. Тому головою сільради пан Володимир є з 1998 року. Освіта вища, свого часу член Політичної партії “Наша Україна”. У 2010 році його підтримала “Громадянська позиція”.

З декларації чиновника видно, що має декілька земельних ділянок у селі, житловий будинк та автомобіль.

У 2017 році Володимир Галушка “Галицькому Кореспонденту” розповів наступне:

Я трудоголік, тому вже зрання на роботі. Цю справу треба любити, інакше нічого не вдаватиметься і не вистачатиме часу, – розповідає пан Володимир. – Стараюся бути добрим до людей. Всі роблять помилки, але треба на них вчитися. Люди звертаються з різними питаннями, і кожного треба вислухати, допомогти, порадити щось, знайти підхід. Тоді люди це оцінять.

верхня липиця галушка

Війт зізнається, що важко очолювати таку велику громаду, тим паче в теперішній час. Однак, незважаючи на це, охочих її очолити є чимало, проте жителі все одно віддають свої голоси за нього.

Сільський голова розповідає, що на місці не сидить і завжди щось робить, тому громада в районі задніх не пасе. Так, минулого року перекрили клуб, а цього року – перекривають ФАП. Три роки тому відкрили садок, а зараз закупили дитячі майданчики. Є вуличне освітлення, контейнери для сміття, у школі поміняні вікна та двері.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, а також обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів справи.

У подальшому будуть вирішуватися щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (надання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

До теми: Один з керівників ДАБІ, який попався на хабарі, сплатив більше 140 тис гривень застави і чекатиме вироку дома. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...