Мед Атлант

Борошно з мишами і протермінована продукція: антисанітарія у садочку на Прикарпатті шокувала владу. ВІДЕО

На Прикарпатті під час перевірки одного із садочків було знайдено прогнилу їжу і мішок борошна, у якому миші. Це сталося на Богородчанщині. Наразі тривають перевірки, а винні мають понести покарання.

Про це написала у фейсбук депутат обласної ради Марія Рудик. Жінка пише, що страшно навіть про таке розповідати, що побачила у садочку. Це при тому, що він функціонує і там харчуються діти, інформує МІСТО. Адже їжа у закладі була зіпсута, а упаковки круп погризені шкідниками. Останніх помітили навіть у мішку з борошном.

Протермінований, розморожений фарш, борошно з мишами, погризені мишами пакети гречки, гороху і рису. Все це у сирому приміщенні. А ще напівзів`ялі картопля ба буряки! Жодного сертифіката на продукцію, – наголошує депутат Рудик.

У садочку “Едельвейс”, що в селі Яблунька на Богородчанщині, про затверджене меню навіть не йдеться:

Одне єдине десь було, і його ділили між собою поварі і медсестра (певно дефіцит паперу), а ще хамство завсклада і медсестри та повний пофігізм до роботи і відповідальності!

Самі ж борошняні вироби закуплені були ще минулого року.

Сама ж кухня без витяжки і сморід від жарки на весь садок, розповідає депутатка.

Ось так “труїли” роками малих діток. Ці жахи ми побачили вчора в садочку “Едельвейс” в селі Яблунька на Богородчанщині! І все це робилося роками під носом у всіх і під керівництвом завідуючої, яка чомусь, допустивши і лишивши такі жахи, пішла у відпустку. І якби не батьки діток, це все тривало б і дальше, – упевнена Марія Рудик.

Наразі відомо, що уже є розпорядження РДА N97 від 16. 03. 2018 року “Про створення комісії щодо вивчення організації та якості харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх закладах району”. Крім того, проведено комісійне обстеження та вилучено протерміновану та неякісну продукцію. Зокрема бухгалтерією управління освіти складено акт про вилучену продукцію та проводиться інвентаризація та звірка отриманих та реалізованих продуктів дошкільним закладом. Також взято пояснення у працівників, які допустили порушення.

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк каже, що треба провести і в інших закладах відповідні перевірки:

Треба перевірити всі інші заклади, де харчуються діти. Для профілактики.

ТВО “Профілактична дезінфекція, дизінсекція, дератизація” провело роботи з дератизації приміщень закладу. Чиновники і правоохоронці обіцяють, що усі винні будуть притягнуті до відповідальності.

Відео: Сегодня

Читайте також: На Прикарпатті діти 8 кілометрів йдуть до школи через ліс, поле і аварійний міст

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...