Мед Атлант

На франківській сцені після 5-річної перерви зіграють специфічну комедію “Театр”

Один із сюрпризів, який Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана-Франка вирішив підготувати з нагоди відзначення Міжнародного дня театру (27 березня) – це  відновлення, за чисельними проханнями глядачів, вистави “Театр”.

Комедію на дві дії “Театр” Майкла Фрейна, здійснив відомий київський режисер Юрій Одинокий. Її прем’єра відбулася 3 листопада 2008 року.

Директор івано-франківського драмтеатру Ростислав Держипільський каже, що “Театр” – комедія специфічна, можна навіть сказати “для обраних”, адже розрахована на людей з творчим мисленням, таких, які, так чи інакше знайомі з нюансами творчого процесу, чого б він не стосувався і, зокрема, суто театру. В обличчі таких людей комедія “Театр” знайшла палких шанувальників: на неї приходили по кілька разів, з часом “склався” навіть певний неформальний фан-клуб.

Перша дія – це репетиція вистави, така як вона є в театрі справжньому: з режисером у залі, у якого “плавляться” мізки, адже до прем’єри кілька хвилин, а актори – кожен на “своїй хвилі”: вирішують особисті питання, з’ясовують стосунки, плетуть закулісні інтриги, і при цьому встигають й подекуди перейматись творчими питаннями. Друга дія – суто вистава, за репетицією якої спостерігали глядачі у першій дії і, нібито, були самі задіяні у процесі. Таким чином глядач може відчути театральний творчий процес “на смак”.

У виставі сильний, гармонійний, добре “складений” ансамбль. За словами Ростислава Держипільського, однією з причин, з яких вона не була представлена у репертуарі театру довший час, стало те, що один з акторів – Андрій Луценко (Філіп Брент) кілька років служив у прикордонних військах.

“У цьому сезоні актор повернувся до театру, і рішення відновити виставу назріло само собою. І цього разу вона отримає нове дихання і нове звучання”, – зазначив Держипільський.

Показ вистави відбудеться на сцені  Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана-Франка 25 березня о 18.00 год.

Нагадаємо, у Міжнародний день театру франківців запрошують послухати пісні Івасюка під електронні біти від ді-джея.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...