Мед Атлант

У Міжнародний день театру франківців запрошують послухати пісні Івасюка під електронні біти від ді-джея

27 березня о 18.00 год. в Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі ім. І. Франка відбудеться концерт ”Червона Рута #станція_ТЕАТР”, присвячений Міжнародному дню театру.

Традиція відзначати цей день у франківських театралів зародилася кілька років тому.

Ми щоразу шукаємо якусь тему для концерту і намагаємось її розвивати. Зробити так, щоб постановочні номери органічно спліталися з ”капустяними” замальовками від акторів театру, — розповідає директор франківського драмтеатру Ростислав Держипільський.

За його словами, ідея цьогорічного концерту була натхненна відомим музичним фільмом ”Червона Рута” (1972 р.), ініціатором якого був український композитор та поет Володимир Івасюк. Цей унікальний фільм знімали у Яремче, і в ньому взяли участь також друзі-соратники композитора по творчості: Василь Зінкевич, Назарій Яремчук, Софія Ротару, Раїса Кольцова та інші.

У фільмі червона рута-квітка, що лиш раз на десять років зацвітає червоним символізує кохання, яке знаходить герой, в нашій же інтерпретації – це завжди недосяжні верхівки мистецтва, щастя нових творчих звершень, які завжди попереду, нескінченний пошук істини, що протягом багатьох століть примушує рухатись Потяг Театр. Мотив потягу є знаковим для театру, адже життя актора – мандри, гастролі, — каже Ростислав Держипільський.

Пісенна спадщина Володимира Івасюка закономірно привабила до себе постановників ще й тому, що наступного року відзначатимуть 70-річчя з його дня народження і цей концерт, який планується ввести у репертуар театру- також данина його пам’яті.

Усі пісні з кінофільму глядачі почують в оригінальному аранжуванні головного диригента театру Богдана Ткачука під електронні біти від Dj Kozlov.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...