Мед Атлант

Невідому речовину, від якої постраждали франківські школярі, учень придбав на ринку

МІСТО писало, що у Франківську 12-річна школярка потрапила до лікарні через електронну цигарку. Наразі правоохоронці і освітяни з’ясовують обставини інциденту, а батькам загрожує штраф.

Прикрий випадок трапився в франківській школі №19, що на вулиці Хоткевича. Відомо, що учень 6-В класу придбав електронну цигарку в учня 7 класу. Під час перерви хлопчина зі своїм однокласником намагалися заправити цигарку невідомим розчином, який в результаті розлився у приміщенні класу на парту. Це сталося під час перерви. Оскільки це не учні початкових класів, то вчителя з ними не було під час перерви. Після цього у класі п’ятеро учнів поскаржилися на головний біль і нудоту. Чотирьом дівчатам надала медичну допомогу шкільна медсестра, ще одну дівчинку госпіталізували до міської дитячої лікарні.

Медики припускають, 12-річна дитина отруїлась речовиною, яку заправляють в електронні цигарки. Потерпіла госпіталізована до обласної дитячої клінічної лікарні, її стан задовільний. Ймовірно сьогодні дитину випишуть додому.

Заступник начальника департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Наталія Микула розповіла, що вчора директор ЗОШ №19 Микола Білоокий повідомив департамент освіти про цей інцидент.  Дирекція школи викликала на розмову батьків обох учнів для з`ясування обставин.

Начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності  ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук повідомила: від директора школи надійшла заява, щоб правоохоронці здійснити перевірку і дали оцінку таким діям учнів. Вчора працівники превентивної діяльності спільно з шкільними офіцерами поліції опитали дітей. Сьогодні правоохоронці викликали до себе батьків.

Ця олія дійсно має специфічний запах. Ми досліджуємо, що це таке, – додала Бойчук.

Алла Бойчук каже, що по закону немає заборони на використання електронної цигарки.

Сам ж товар учень придбав в районі вул. Тичини, де ринок. При купівлі цигарки, як пояснив, заправку давали в подарунок.

Матір потерпілої заяву в поліцію поки не написала. Проте, навіть якщо її не буде, то на батьків учнів, які використовували цигарку, поліцейські складуть протокол за ст. 184 КУпАП.

Довідково:

Стаття 184. Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

До теми: Небезпечно: вейпери поза законом

Читайте також: “Коли я переступила поріг, вона накинулася з кулаками”, — потерпіла працівниця, яку побила директорка

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...