Мед Атлант

Франківські лікарі безоплатно обстежили безхатьків.ВІДЕО

В Івано-Франківському будинку нічного перебування провели акцію “День здоров’я”. Бажаючі могли безкоштовно виміряти тиск, перевірити рівень цукру в крові та пройти експрес тест на ВІЛ-інфекцію.

Такий профілактичний медогляд для безхатьків вже став традиціним. Обстеження проводять щороку, адже кожен має знати про стан свого здоров’я.

До того ж,  огляд проблеми краще провести на початкові стадії, ніж довести до загострення хвороби. У разі потреби лікарі пропонують звернутись на дообстеження.

Такий контингент людей є набільш небезпений. Наприклад, надзвичайно поширений туберкульоз і люди в поліклініку звертаються, коли його форма вже деструктивна, з кашлем та поширенням бактерій. Те саме стосується і ВІЛ. Метод, який проводить наша поліклініка, дозволяє виявити тих пацієнтів, що не йдуть у медичні заклади, — розповідає лікар міської поліклініки №2 Оксана Бевз.

Наразі на обліку в Будинку нічного перебування знаходиться близько 50-ти людей. Частина з них тут ночує, інші просять знайти рідних чи відновити паспорт.

Детальніше в сюжеті телеканалу “402”:

Читайте також: Франківські патрульні пояснили, чому не можуть вирішити до кінця проблему з безхатьками напідпитку у Привокзальному сквері

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...