Мед Атлант

Що можна і треба “піарити” в Івано-Франківську, а про що краще змовчати — думка фахівців

В Івано-Франківську відбулася масштабна конференція для студентів, фахівців PR та реклами – «PRrally-2018». На неї зійшлись знані спікери країни та міста.

Кореспонденти “Вежі” коротко поспілкувались із не місцевими доповідачами, майстрами своєї справи. Гостям було задано одне-єдне запитання: «Яким позитивним сторонам Івано-Франківська потрібно надати розголос через різні PR-комунікації, а про які, краще змовчати?»

Віктор Гальчинський – (Львів) керівник прес-служби ПАТ «Кредобанк», експерт з комунікацій з 14-річним досвідом, економічний журналіст.

Ну Ви розумієте, що питаєте про це львів’янина? Знаєте, у Вас так багато родзинок! Як на мене найголовніша це – «старший центр». Ще класними є «Фестиваль ковалів», ратуша. Мені дуже подобається Ваше місто, я не бачу мінусів, ну хіба те, що він дуже маленький. До прикладу, у Львові можна постійно знаходити щось нове, а от Франківськ уже відкритий.

Лілія Шутяк – (Чернівці) прес-секретар Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz, PR-менеджер дитячого арт-видавництво “Чорні вівці”, кандидат наук із соціальних комунікацій.

Мені подобається Івано-Франківськ тим, що це дуже затишне, маленьке, європейське місто. Як на мене воно дуже чисте, принаймні у мене склалось таке враження. Потрібно популяризувати його затишність та домашність. Ще звернула увагу, що тут є дуже багато смачних кухонь. Щодо мінусів, то мабуть не варто популяризувати негатив. У вашому випадку це погані дороги чи можливий поганий сервіс у закладах. Якщо на цьому акцентувати, це тільки відлякуватиме туристів.

Олександр Маріковський – (Київ) засновник «Центру контент-аналізу» та радник Міністерства інформаційної політики України.

Я маю досвід у брендінгу територій – Івано-Франківськ цікавий як повноцінне місто, не окремі місця чи архітектурні будівлі, а повністю як ціле місто. Івано-Франківськ може стати брендом. До прикладу «Місто Квітів» , «Місто Фестиваль», «Місто найгарніших жінок» – тут варто ширше осмислювати все це. І звісно, не розділяти місто на хороше і погане, а цілісно його підтримувати. До прикладу, університет «Данила Галицького» може стати одним із флагманів у просуванні міста.

Наталія Кузьма – (Львів) тренер з ефективних комунікацій Інституту регіональної преси та інформації, член Львівського центру медіації, громадська активістка.

Я завжди чула про Франківськ тільки хороше. Один Андрухович тільки чого вартий. Коли я перечитувала «Франик», я сама почала його любити і дивитись по-іншому. Я дуже люблю ваш «урбан-ресторан» як ідею. Юрко Зілюк мене постійно надихає своїми роботами. Ваше місто це традиції. Одразу видно, коли приїжджають хлопці з Івано-Франківська до Львова, то з ними створюються дуже міцні сім’ї. Вони орієнтовані на збереженні родинних традицій. От про це потрібно говорити.

Наталія Дадівєріна – (Київ) кандидат філософських наук. Очолює дивізіон PR&GR services в комунікаційному холдингу України AGAMA Communications, а також є CEO PR-агенції в Україні PLEON Talan – ексклюзивного представника Міжнародної мережі Ketcum. 

Моя думка особливо не змінилась з того часу як я проживала тут. Коли мене питають про Івано-Франківськ я завжди говорю про красу природи, про неймовірних людей, які тебе чекають з відкритими руками і зустрічають так, ніби ти їх найближчий родич. Чим далі до гір, тим більше ці емоції зашкалюють. Чесно, я б говорила про потенціал міста, про туристичні, рекреаційні та логістичні можливості. З цього куточка найближче до Карпат і різних чудових місць Франківщини. І знаєте, жоден регіон не може конкурувати з вашим містом. Це та точка диференціації з якої можна стартувати ефективну комунікацію і тоді потрібно говорити про розвиток інфраструктури. Дороги, кемпінги, все те, що потрібно для тих людей, які почують і захочуть приїхати. Не варто говорити про теми які створюють деструктив, тобто, скандали. Вони дають можливості місту розвиватись і у свою чергу відлякують інвесторів.

Читайте також: Оксана Мельник розповіла про важливість побудови особистого бренду. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...