Мед Атлант

Франківськ відмовився від інвестицій ізраїльської компанії через скандал у мережі

Івано-Франківськ відмовився від співпраці з Ізраїльською фірмою через гучний скандал у соцмережі. Стало відомо нібито генеральний менеджер компанії Роман Ратнер був командиром батальйону “Алія”, що воює проти України на стороні Росії.

Цьогоріч у січні відбулася зустріч міського голови Івано Франківська з представниками ізраїльських фірм, які хотіли інвестувати кошти компанії “Agudat Hashomrim Group” в безпеку обласного центру.

Аби підвищити рівень безпеки, іноземці мали надати кошти на заміну ламп вуличного освітлення на Led-лампи, модульні блоки освітлення, підключення відеокамер міста до сучасного серверного обладнання, програмне забезпечення для управління системою спостереження, програмного забезпечення Fortis4G для опрацювання даних в реальному часі.

Проте нещодавно користувачі мережі інтернет активно почали поширювати інформацію, нібито Франківськ співпрацюватиме із ДНР-івцями і менеджер “Agudat Hashomrim Group” воював на боці самопроголошеної республіки.

Як повідомляла “Фіртка“, Роман Ратнер  з 2009 року працював у компаніях і банках Москви. На його сторінці Roman Rathner в Фейсбуці (https://www.facebook.com/roman.rathner) є характерні фото із зони проведення АТО.

Крім цього, 18 травня 2014 року чоловік “засвітився” у програмі  “Воскресный вечер с Владимиром Соловьевым” на телеканалі РТР. На шоу Роман Ратнер  представлений вже як командир батальйну “Алія”, який розповідає, що його батальйон бере участь у війні проти України на стороні Росії та так званих ДНР-ЛНР.

Також є відео, де Роман  ділиться планами про створення “інтернаціональної бригади” на стороні Донецьної народної республіки.

У зв’язку із різкою критикою прикарпатців у соціальних мережах, Івано-Франківськ вирішив не співпрацювати із скандальною фірмою.

Зустріч компанії з міським головою організував начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк. Коментуючи факти про цю компанію, які днями з’явилися у місцевих ЗМІ, він зазначив, в його компетенцію не входить перевіряти звідки “росте коріння компанії” та її причетність до злочинних формувань на території України.

Це робота саме правоохоронних органів – виявляти і припиняти діяльність таких компаній в Україні, — переконаний Попадюк.

До слова, на січневій зустрічі були присутні й представники правоохоронних органів міста. Серед них і голова служби зовнішньої розвідки України Дмитро Захараш, в якого компанія не викликала жодних сумнівів.

Як зазначають у прес-службі міської ради, підписаний протокол – це лише формальний документ, який декларує  наміри про можливу співпрацю й ні до чого не зобов’язує.

З огляду на ситуацію, що склалася, місто не буде більше співпрацювати з цією фірмою.

На електронну пошту “МІСТА” прийшов лист, нібито від компанії  “Agudat HaShomrim LTD”. У повідомленні зазначається, що чутки є навмисним спотворенням реальних фактів.  Вказано, що Роман Ратнер справді побував на програмі у В. Соловйова та пропонував створити миротворчу інтернаціональну бригаду для попереджання подальшого кровопролиття на Сході України.

Також зауважено, що менеджер ніколи не брав у бойових діях, а публікація є наклепом задля дискредитації компанії, – йшлося в повідомленні.

Читайте також: Війна без правил. Чи варто Україні остерігатися міжнародного тероризму?

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...