Мед Атлант

Суд відправив під варту шістьох “стрільців” біля нічного клубу

У неділю, 1 квітня, в нічному клубі “Ельдорадо” відбулася масова стрілянина, в результаті якої двоє поранених та 11 затриманих. Сьогодні,3 квітня, в Івано-Франківському міському суді обирають міру запобіжного заходу для шести чоловіків, яких затримали на місці події.

Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Обрання міри запобіжного заходу розглядають судді Ірина Пастернак, Тарас Антоняк та Любомир Островський.

Перший підозрюваний – Крутько Валентин Валерійович, уродженець Азейбарджану, 1985 р. н. Проживає у місті Київ.

Адвокат каже, що подав до суду скаргу про незаконне затримання свого підзахисного:

При затриманні не вказано час, не роз’яснено всі його права, обов’язки та обвинувачення.Вважаю, що мій підзахисний має бути звільнений у залі суду.

Прокурор зазначив, що є протокол затримання з усіма деталями.

Громадянин Крутько підозрюється у вчиненні важкого злочину. Було встановлено факт хуліганства, вчиненого групою осіб, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень, — зазначив прокурор.

Сторона обвинувачення просить суд про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Мене дуже сильно побили тоді в клубі. Били майстерно. Вночі я майже не спав. Ми йшли відпочивати. Для чого пістолет у клубі? У мене нічого такого не було, — стверджує Валентин Крутько.

Адвокат повторює, що жодних предметів, які вказані у підозрі, у його підзахисного не було. Раніше не судимий, має роботу, характеризується позитивно. Тож просить обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Суддя Любомир Островський зачитав ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 1 червня 2018 року. Без можливості вносити заставу.

Суддя Ірина Пастернак розглянула обрання міри запобіжного заходу для Сухарнікова Василя Миколайовича. Суд вирішив застосувати для жителя Київської області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 31 травня 2018 року. Без права внесення застави.

Суддя Тарас Антоняк розглянув обрання міри запобіжного заходу для Бейкула Тараса Вікторовича. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 31 травня 2018 року. Без права внесення застави.

Наступним став 20-річний Шулима Сергій Васильович, житель Київщини. Прокурор також просить взяти під варту без права внесення застави.

Його роль була однією з найактивніших. На відеозаписі видно,як Шулима умисно наносить травми руками і ногами випадковим відвідувачам нічного клубу, а інші двоє інших підозрюваних застосували зброю – один пістолет, другий – рушницю, — каже він.
Суддя Тарас Антоняк поцікавився, що робила охорона закладу. Прокурор відповів, що втекла при вигляді шести кремезних чоловіків. Суддя звернув увагу прокурора, що потрібно перевірити поведінку охоронців і заходи з охорони в клубі. Прокурор пообіцяв провести перевірку.
Суд прийняв аналогічне рішення і відправив жителя Київщини під варту до 31 травня 2018 року. Без права внесення застави.

Ще двоє підозрюваних: Лазарєв Ігор Васильович і Перко Олександр Сергійович отримали такі ж рішення і сидітимуть під вартою до 31 травня 2018 року без права внесення застави.

Якщо вину вказаних осіб, стороні обвинувачення вдасться довести у суді, то їм загрожуватиме позбавлення волі на строк до семи років.

Читайте також: У поліції розповіли подробиці стрілянини, а “Ельдорадо” зачинили на тиждень. ВІДЕОСЮЖЕТ

Нагадаємо, повідомлення про стрільбу в нічному закладі на вул. Івасюка надійшло близько 3:00. Очевидці розповіли правоохоронцям, що стрілянина відбувалася всередині клубу та назовні. При патрульних небезпечні дебошири намагалися втекти з місця події та відстрілювались. Однак, правоохоронці спрацювали на випередження і затримали хуліганів.

Що стало причиною конфлікту – наразі невідомо. За попередніми даними двоє постраждалих – місцеві жителі, 1994 і 1982 р.н. Чоловіки участі в конфлікті не брали, однак стали випадковими жертвами.

Інші з компанії “стрільців” втекли на автівках, однак патрульні екіпажі по всьому місту отримали орієнтування на два автомобілі: Volkswagen Caddy та Toyota Land Cruiser Prado. За деякий час їх було зупинено на вул. Незалежності.

В усіх автомобілях була автоматична і травматична зброя. Всі 11 затриманих – не місцеві, мешканці Київської, Харківської та Луганської областей.

Як вдалося дізнатися місту з власних джерел, учасники конфлікту – охоронці однієї з київських приватних охоронних фірм, деякі – колишні учасники бойових дій на Сході.

Нагадаємо, що поліція оприлюднила відео моменту затримання горе-бандитів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...