Мед Атлант

Декомунізація в Івано-Франківську: вулицю Островського перейменують

Сьогодні, 4 квітня, в Івано-Франківській міській раді відбувається громадське обговорення щодо перейменування однієї з вулиць обласного центру.

Вулицю, названу іменем Радянського письменника та автора роману “Як гартувалась сталь”, запропонував перейменувати голова Івано-Франківської ОО ВУТ “Просвіта” – Василь Бойко.
Професор просить назвати вуличку на честь українського письменника і драматурга – Олександра Олеся. Обговорити ініціативу зібрались кілька десятків франківців: жителів вулиці, а також члени товариства “Просвіта”.
Життя і юність моя пройшла на цій вулиці. Мені мама завжди співали пісні Олександра Кандиби (Олеся). Він був з шляхетної української родини. Його родина об’єднала схід України з заходом, а сина його закатували за те, що він був головою проводу українських націоналістів. Тому я пропоную перейменувати цю вулицю на честь Олександра Олеся, –  каже представник “Просвіти”.

 За словами присутніх, Микола Островський не заслуговує, щоб вулиця була названа його іменем.

Хотілося б, щоб вулиці називали в честь тих, котрі зробили внесок для культури і розвитку України, –  зазначила ще одна представниця “Просвіти”.
Все своє життя він прагнув до відродження української держави. Я думаю, варто перейменувати і назвати вулицю в честь Олександра Олеся. В 1912 році він приїздив на Гуцульщину. Я читала спогади, як його вразили колорит і краса Франківщини, –  каже представниця управління культури Валентина Часник.
Присутні також запропонували встановити на вулиці інформаційну таблицю, з детальнішим описом життя та творчості письменника.

Впорядкувати транспорту схему щодо нових найменувань доручили департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

Читайте також: У міській владі розповіли, на яких вулицях планується ремонт дорожнього полотна

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...