Мед Атлант

У мережі набирає обертів флешмоб у підтримку Уляни Супрун. ФОТО

На просторах Інтернету розпочався флешмоб #япідтримуюсупрун. Таким чином, деякі інтернет-користувачі засуджують можливе звільнення Уляни Супрун з посади виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я.

Приєднались до акції й кілька громадських активістів із Івано-Франківська: Михайло Джогола та Олег Паньків. Вони вже встигли викласти власне фото із відповідним підписом у соцмережах.

Нагадаємо, кілька днів тому комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я схвалив проект звернення до Кабміну щодо звільнення Супрун з посади  та висловив їй недовіру.

На думку членів комітету, Супрун викликає гостру суспільну напругу через зрив програми державних закупівель ліків у 2016 році.

Підтримала проект й депутат Ольга Богомолець, про це вона повідомила на своїй сторінці у соцмережі. 

Я підтримала проект постанови, але хочу зауважити, що приводів для звільнення — набагато більше, і треба розібратися, що стало причиною катастрофи в медицині — професійна непридатність в.о. міністра чи свідома урядова політика, адже роботу уряду в частині охорони здоров’я також було визнано Комітетом незадовільною, — йдеться у повідомленні Богомолець.

Також вона вказала особистий перелік претензій до роботи керівництва МОЗ. Серед основних звинувачень  — прискорення темпів вимирання українців,  “відтік” медиків за кордон, спад рівня вакцинації населення, зірвані міжнародні закупівлі ліків, мізерна оплата праці медичних працівників, провал програми боротьби з раком. Крім цього, лікування онкологічних та серцево-судинних захворювань, що разом спричиняють 80% усіх смертей — профінансовано лише на 27% та 30% відповідно.

Все це — неповна картина тієї катастрофи, до якої привело нас всього за два останні роки керівництво МОЗ. Відставка — це найменше, що потрібно зробити в даній ситуації. Мають бути ще й кримінальні справи, розслідування та терміни ув’язнення за знищення системи охорони здоров’я України та її людського потенціалу., — додає Богомолець

Читайте також: Житель Прикарпаття організував флешмоб через неякісний зв’язок мобільного оператора

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...