Мед Атлант

Компромісне рішення: літник на вулиці Тринітарській пересунуть. ВІДЕО

Як вже писало МІСТО, виконком дозволив зведення літніх майданчиків на Тринітарській та Незалежності. ФОТО

Мешканці обласного центру не дуже зраділи такій ініціативі від кафе “Делікатес”, що знаходиться на нещодавно відреставрованій вулиці Тринітарській. У соцмережах розгорілася дискусія на тему того, що цей літник, фактично, перегородив вулицю.

На її реконструкцію було витрачено 1 172 213,00 гривень. Тут облаштували тротуари та проїжджу частину в один рівень, аби маломобільним групам населення було легко пересуватись. Також передбачили нове освітлення та вуличні меблі, додаткове озеленення та оригінальні каналізаційні люки з символікою міста. І багатьом франківцям не сподобалось те, що все це стане важкодоступним.

Фото: Олексій Мельничук

Сьогодні, 10 квітня, на місці розташування нового літнього майданчика відбулося обговорення цієї ситуації.

Зустріч відбулася за участі керівництва готелю “Надія” та представників виконкому – заступника міського голови Богдана Білика, начальника відділу дорожньої інфраструктури Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Мирослава Федорківа, місцевих активістів.

“Не погоджуюсь з цим літником! Наше місто не заслуговує на такий плювок в очі,” – обурився Федорків.

Представник готелю “Надія” Роман Король запевняє, що розміщення цього майданчика має точно такий самий вигляд, як у додатку до дозволу, який мережа “Делікатес” отримала від виконкому.

“У додатку до цього дозволу є чітко вказана схема, де він буде розміщений. І літник зараз розташований один-в-один як у цьому додатку. Жодних порушень там немає. Сьогодні у нас відбулась зустріч з активістами, які підняли це питання, з представниками влади. І ми прийняли компромісне рішення, яке задовільняє усі сторони”, – зазначив Роман Король.

Їм вдалося  домовитися, що літник пересунуть впритул до стіни. Розмір його залишиться таким як був. Тому частково майданчик таки заступатиме на центальну частину вулиці з трилінкою.

Читайте також: Мер не хоче, щоб машини заїжджали на пішохідну вулицю

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...