Мед Атлант

На березі Бистриці Надвірнянської виявили купи сміття. ФОТО

Стихійні смітники на Прикарпатті  явище типове. Лише на мапі Міністерства екології та природних ресурсів позначено 25 сміттєзвалищ.

Тільки сьогодні МІСТО писало, що з річки Сівка зробили “стічну канаву”, як зафіксований ще один випадок на березі р. Бистриця Надвірнянська. Про це у фейсбук пише Анатолій Щуровський.

Сміття чоловік побачив позаду дач у с. Хриплин.

Хто ж це нас, українців, так ненавидить, що купи сміття викидає на нашу землю?, обурюється Анатолій Щуровський.

Додамо, що чиновники на днях закликали прикарпатців звертатися до влади міста чи села, або ж реєструвати заявку на Міністерстві екології, коли помітили захаращену територію сміттям. Чиновники упевнені, якщо селом зібратися та поприбирати, то наступного разу людина вже задумається чи вивозити сміття на заборонену територію.

Додамо, за такі дії загрожує відповідальність за забрудення і псування земель, яка передбачена Кримінальним Кодексом України (Стаття 239). Також є адміністративна відповідальність згідно Статті 182 КУпАП: порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...