Мед Атлант

Перевірятимуть пожежну безпеку, чергуватимуть “швидкі”: Івано-Франківськ готується до масштабних концертів

У рамках Міжнародного фестивалю мистецтв “Карпатський простір”, який пройде 4-6 травня у Франківську, а також з нагоди святкування Дня міста у середмісті відбудеться багато концертів.

Так, 4 травня о 16.00 год. на площі Франка відбудеться урочисте відкриття ІІІ Міжнародного фестивалю країн Карпатського регіону «Карпатський простір», а також концерт за участю мистецьких колективів та учасників фестивалю. Того ж дня о 21.00 год. у рамках фестивалю  відбудеться концерт рок-гурту «Друга ріка». 5 травня о 15.00 год. на цій сцені знову проходитиме  концерт мистецьких колективів та учасників фестивалю.О 21.00 год. виступить гурт «Танок на Майдані Конго» . Триватимуть концерти і 6 травня з 15.00 год. О 18.00 год. заплановане урочисте закриття  та Міжнародний гала-концерт учасників фестивалю. А о 21.00 год. на площі Франка відбудеться  концерт швейцарського гурту «Kadebostany» (Кадебостані).

Особливу увагу в мерії приділять заходам безпеки. Про це говорили 24 квітня під час попереднього розгляду питань, що виносяться на розгляд виконкому.

Міський голова Івано-Франківська звернувся до правоохоронних органів з проханням збільшити в ці дні кількість патрулів на вулицях та у місцях скупчення великої кількості  людей і зазначив, що по місту також чергуватимуть бригади швидкої допомоги і пожежники.

“Кожного дня на сцені на площі Франка будуть концерти. Починатимуть місцеві колективи, а завершуватимуть запрошені гості. Треба продумати усі моменти по заходах безпеки”,- сказав міський голова Руслан Марцінків.

Заступник очільника міста Олександр Левицький зауважив, що важливо також забезпечити безперешкодний проїзд швидкої до площі Франка у ці дні.

“На таких заходах треба продумати все.”Швидка” обов’язково чергуватимете. І треба дати можливість їй заїхати і виїхати. Крім бригади швидкої будуть окремо працювати команди медиків”, – сказав Левицький.

Представник ДСНС звернувся до міських чиновників з проханням перед початком заходів телефонувати до них в Управління, щоб інспектор міг провести перевірку пожежної безпеки.

“Як мінімум – за три години до початку”, – зазначив він.

Нагадаємо, у 2017 році третій день святкових заходів до Дня міста з нагоди 355 річниці завершився грандіозним концертом популярної української співачки Тіни Кароль.

Іванофранківці зібралися на Вічевому майдані ще за декілька годин до концерту. Зірку зустріли тепло. Правда, без інцидентів не обійшлося: фанати кинулись до сцени, незважаючи на огорожу та правоохоронців.

Серед глядачів були і такі, які втрачали свідомість, просячи допомоги, при масовій штовханині.

Інвалідів, дітей та тих, кому погано, правоохоронці виводили за межі концертної зони. Медики надавали допомогу. За декілька хвилин поліцейській вгамували натовп, який пробрався під сцену і відтиснули  до огорожі. Та допомогу надавати потерпілим прийшлося  впродовж заходу.

Читайте також: “Скульптури майбутнього” у Франківську охоронятимуть від вандалів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...