Мед Атлант

Росіянка звинуватила відому співачку з Франківська у плагіаті

Маловідома виконавиця з Росії — Марина Сафонова, погрожує українській співачці Наталі Дзеньків судовими позовами.

Росіянка вважає, що фронтвумен проекту Lama, створеного у 2005 році, неправомірно використовує назву своєї групи, пише “Styler”.

Кілька днів тому Сафонова похвалилася в мережі, що тепер саме їй належать всі офіційні патенти на музичний бренд “Lama”. При чому, як в Росії, так і в Україні.

У мене велика радість. Справа в тому, що вже багато років брудні ділки шоу-бізнесу в іншій країні незаконно користувалися моїм ім’ям, моїми ідеями, концептом задля наживи. І я з цим нічого не могла вдіяти. І навіть те, що саме мені належать всі офіційні патенти на мій музичний бренд “ЛАМА” і на території Росії, і на території України питання ніяк не вирішувалося. Грошей на суди у мене не було. Єдиний вихід: не звертати уваги на все це і далі жити власним життям. А клони жили моїм. Така зворотна сторона успіху. І їздять собі, спокійно і безкарно користуються моїм брендом, — написала громадянка РФ в Facebook.

Цікаво, що отримати “патенти” росіянці допомогли українські юристи.

І от, спостерігаючи весь цей багаторічний цирк, до цієї ситуації вирішила підключитися велика юридична консалтингова група “Яремчук і партнери”. І ось, тепер в моїх руках два світових патенти на мій музичний бренд “LAMA” та міжнародну червону доріжку “LAMA WAY FASHION” – це міжнародна реєстрація авторського права. Отримані вони і зареєстровані в США, у світовій конгрес-бібліотеці інтелектуальної власності. Чорним по білому там підтверджено, що я перший і єдиний власник цього музичного бренду. І тепер відмазки інтернет-ресурсів, що підтримують клонів, які викладають під моїм ім’ям чужу музику – не прокотять. Вони будуть нести жорстку відповідальність вже на міжнародному рівні за порушення міжнародного права. Доводжу цю інформацію до всіх зацікавлених осіб, — додала росіянка.

Відзначимо, що сама Наталя Дзеньків поки ніяк не відреагувала на цю інформацію. Але ще в 2008 році вона в одному з інтерв’ю говорила, що їй погрожують представники Сафонової.

Нам подзвонили нібито представники московського проекту “Лама” та почали погрожувати, щоб ми зникали, бо ми вкрали назву чийогось гурту. Справа дійшла до суду, ми виграли і суд, і апеляцію. Зараз ще триває суд у Франківську, де “московська Лама” подала позов особисто на мене. Вони не з’являються на судові засідання. Ми ж не здамось, — сказала Наталя.

Більш того, з’ясувалося, що “патент імені себе” російська Сафонова дійсно зареєструвала в Україні, але термін його дії закінчився в 2016 році.

Читайте також: Музичний гурт з Івано-Франківська розповів, як стати популярним без жодного концерту

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...