Мед Атлант

Перевізник Сохан оскаржуватиме приписи патрульних, через які не вийшли на маршрут кілька автобусів

Як повідомляло вранці “МІСТО” патрульні спільно з працівниками “Укртрансбезпеки” здійснювали перевірку громадського транспорту. Три з чотирьох автобусів перевізника Сохан відправили в гараж через знайдені технічні несправності.

Сам перевізник каже, що постанови патрульних незаконні і автобуси могли виїжджати на маршрут.

Вони знайшли невідповідність шин, які встановлені на одну вісь, начебто різний малюнок шин може повпливати на гальмівну здатність і занос транспортного засобу. Так от: у правилах дорожнього руху чітко пише, що на осі має бути однаковий тип колес і все. Рисунок може впливати на гальмівну здатність транспортного засобу лише тоді, коли він їздить зі швидкістю більше 100 км/год, що в межах міста нереально. Тип колес був однаковий, тому права завертати автобус вони не мали, адже цей нюанс не входив до переліку технічних несправностей, які не дозволяють подальший рух ТЗ.

Перевізник запевняє, що щоранку механіки за регламентом перевіряють громадський транспорт, окрім того він проходить обов’язкові перевірки раз на півроку.

Наші автобуси в хорошому стані. Є такі, що вичерпують свій ресурс, але ми їх ремонтуємо.

 

Крім того, перевізник запевнив, що сьогодні на маршрут вийшли всі 12 транспортних засобів. Нагадаємо, що раніше журналісти і працівники “Укртрансбезпеки” зафіксували на лінії лише 4 автобуси.

Перевірка громадського транспорту розпочалася в Україні 20 жовтня і триватиме до моменту, поки всі маршрути не пройдуть огляд інспекторів “Укртрансбезпеки” і патрульних.

Читайте також: З 1 квітня зросте вартість проїзду у міському транспорті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...