Мед Атлант

Поки печуть — співають: як у карпатському селі готують традиційний гуцульський хліб за особливим рецептом. ВІДЕО

Романюки із карпатського села Топільче випікають традиційний гуцульський хліб за особливим рецептом, грають на декількох музичних інструментах та володіють унікальними техніками співу.

Голосом Параски Романюк захоплюються не лише в Україні, а й за її межами. Разом із чоловіком та сином вони щодня печуть хліб та продають його в навколишні села. Поки печуть — співають. Так вони бережуть, відтворюють гуцульські традиції та передають свої знання іншим, пише Ukraїner.

Параска і Василь Романюки разом уже 45 років. І протягом майже 20 років вони печуть хліб. Мистецтво створення традиційного гуцульського хліба Параска Романюк перейняла від своїх бабусі й дідуся:

Так пекла наша бабця, наш дід. Коли діду було 18 років, то його німці забрали в Німеччину. Він там 6 років працював в одного бауера, то каже, що там була вся витримка хліба, кілько має бути. Якщо дідо шось не так зробив, то німець прийшов, хліб перекроїв. Якшо хліб не пройшов всю витримку, яка має бути, то ше 25 корбачів (стусанів — ред.) виписував. Так Бог дав, шо дідо вернувся сюда й пішло по традиції: усі пекли, наша родина.

 

Читайте також: Франківець купив хліб від “Залізничної пекарні” з металом всередині. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...