Мед Атлант

На Прикарпатті вже у цьому році від сімейного насильства постраждали понад 700 осіб

Найбільша кількість заяв про сімейне насильство надійшла від жінок.

Про це на сьогоднішній колегії департаменту соціальної політики ОДА повідомив заступник директора департаменту Віталій Яворський.

Чиновник зазначив, що за цей рік на Франківщині зафіксовано понад 700 заяв про сімейне насильство, з них 100 – від чоловіків, 5 – від неповнолітніх та решту – від жінок. Кожну заяву розглядають окремо.

У підсумковому звіті Яворський зазначив, що на програми соціального захисту населення минулого року було виділено з державного бюджету 69, 8 мільйонів гривень, і більше 800 тисяч – з обласного.

Станом на листопад минулого року в Івано-Франківській області було зафіксовано вже 2 487 звернень з приводу насильства в сім’ї. З них: 2 160 щодо насильства над жінками, 316 звернень – над чоловіками та 11 щодо дітей.

Нагадаємо, на початку цього року Президент підписав закон “Про запобігання та протидію домашньому насильству”. Відповідно до закону, Нацполіція отримала право контролювати поведінку кривдника, щоб не допустити повторного насильства.

Також планували створити Єдиний держреєстр випадків домашнього насильства. Крім того, мали розробити програми реабілітації для постраждалих і їхніх кривдників.

6 грудня минулого року Верховна Рада запровадила кримінальну відповідальність за домашнє насильство і примус до шлюбу.

Читайте також: Мовчати не можна говорити: шокуюча статистика випадків насильства в cім’ях прикарпатців

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...