Мед Атлант

Волонтери хочуть відкрити у Франківську кімнату, де жінки зможуть “сховатися” від домашнього насильства

Місцева громадська організація, яка опікується людьми з особливими потребами, прагне реалізувати у місті проект з підтримки жінок, які страждають від домашнього насильства. На базі комунального приміщення мають намір облаштувати кімнату, де жінка зможе заночувати та отримати доступ до побутових зручностей.

Власне з таким проханням ГО “Культурно-освітнє товариство інвалідів “УМГ” звернулося до мера міста та уповноважених українських чиновників. Волонтери просять надати дозвіл на реалізацію проекту та за пільговою орендною ставкою – 1.2 гривні на рік – надати для цього приміщення за адресою Толстого, 4а. Як зазначають у зверненні представники ГО, там наразі знаходиться склад застарілого інвентарю КП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”.

У кімнаті планують облаштувати душ, туалет, доступ до питної води та можливість ночівлі.

У цьому приміщенні представники ГО планують також облаштувати хостел, який буде адаптований для людей на візках та з вадами зору.

Нещодавно заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Віталій Яворський повідомив, що від початку року на Прикарпатті зафіксовано 700 заяв про домашнє насильство.

Станом на листопад минулого року в Івано-Франківській області було зафіксовано 2 487 звернень з приводу насильства в сім’ї. З них: 2 160 щодо насильства над жінками, 316 звернень – над чоловіками та 11 щодо дітей.

Нагадаємо, на початку цього року Президент підписав закон “Про запобігання та протидію домашньому насильству”. Відповідно до закону, Нацполіція отримала право контролювати поведінку кривдника, щоб не допустити повторного насильства.

Також планували створити Єдиний держреєстр випадків домашнього насильства. Крім того, мали розробити програми реабілітації для постраждалих і їхніх кривдників.

6 грудня минулого року Верховна Рада запровадила кримінальну відповідальність за домашнє насильство і примус до шлюбу.

Читайте також: Мовчати не можна говорити: шокуюча статистика випадків насильства в cім’ях прикарпатців

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...