Мед Атлант

Кожній дитині індивідуальна парта: які новації чекають франківських школярів. ВІДЕО

Франківські першокласники навчатимуться за новими стандартами початкової освіти. Міська влада змушена самостійно платити за інновації, адже субвенції не вистачає, та ще й виникли певні розбіжності щодо закупівель з обласним департаментом освіти.

За словами директора міського департаменту освіти Ігора Смаля, передусім зміни стосуються шкільного обладнання.

Рекомендація, щоб в кожної дитини була своя індивідуальна парта. Ми йдемо на цей крок, але не всі класні кімнати зможуть бути пристосовані. Тому в певній частині класів залишаться традиційні двомісні парти. Також придбаємо інтерактивні дошки, які зможуть по-новому вчити дитини і співпрацюватимуть з вчителем. Мова йде і про закупівлю різноманітного ігрового обладнання: конструктори, розвиваючі ігри. На превеликий жаль ми не знайшли розуміння з обласним департаментом. Він намагається кошти майже повністю акумулювати в своїх руках і вирішив сам придбати необхідне обладнання. При цьому нам говорять, що будуть придбані телевізори та інше просте обладнання, яке на сьогоднішній день не відповідає вимогам франківських шкіл, – розповідає Смаль.

Так як у мерії та обласної ради виникли певні розбіжності стосовно застосування коштів, Марцінків пообіцяв повністю забезпечити франківських школярів інтерактивному дошками з бюджету міста. Наразі таких пристроїв потребує 122 класи. Закупка інтерактивних дошок обійдеться міській казні понад 25 мільйонів гривень.

За рахунок освітньої субвенції забезпечать дві третини від потреби, аби закупити меблі та все необхідне для навчального процесу. Загалом, Прикарпаття очікує на 41 мільйон гривень для закупівлі обладнання у навчальні заклади, та ще 17-ть мільйонів – для навчання вчителів.

Детальніше у програмі “В полі зору” на ОТБ “Галичина“:

Читайте також: У середмісті Франківська протестують вчителі. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...