Мед Атлант

Священика, який влаштував погоню патрульним, оштрафували за ДТП. За п`янку – справа ще слухається . ФОТО/ВІДЕО

Вчора, 12 червня, МІСТО писало, що калуський міськрайонний суд оштрафував священика Сергія Бусела, який влаштував погоню з патрульними поліцейськими та потрапив у ДТП в Івано-Франківську, за порушення ПДР. У суді пояснюють, що штраф накладено за аварію, а за нетверезий стан – справа слухається і кінцевого результату поки немає.

Нагадаємо, 19 квітня на перехресті вулиць Галицька – Калуське шосе в Івано-Франківську сталася ДТП. Водій “Шкода Октавія” тікав від патрульних та в’їхав у вантажівку. За кермом автомобіля був священик Сергій Бусел, який править у церкві Введення у храм Пресвятої Богородиці УГКЦ у селі Пійло Калуського району. У крові священика виявили 1,19 проміле алкоголю.

Що говорив священик на свій захист – у відеосюжеті “МІСТА”.

Вчора у статті йшлося, що матеріали про притягнення отця до відповідальності за п’яну їзду суд повернув поліцейським на доопрацювання, інформує КУРС.
У суді інформацію про відповідальність священика спростовують. Пишуть, що з прочитаної статті громадяни зробили невірні висновки і в соціальних мережах посипались недоброзичливі коментарі щодо суддів. Відтак, прес-служба Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області вирішила роз’яснити наступне:

(далі з тексту прес-служби суду)

В травні 2018 року до Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області надійшли дві справи про адміністративні правопорушення за протоколами складеними відносно громадянина Бусела Сергія Володимировича. Один протокол складений за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) і цій судовій справі присвоєно номер 345/1985/18. Другий протокол складений за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) і цій судовій справі присвоєно номер 345/1986/18

По справі № 345/1985/18 суддею Кардаш О.І. 04.06.2018 року прийнята постанова, якою Бусела С.В. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та призначено стягнення в межах санкції цієї статті у виді штрафу в розмірі 340 грн. Також стягнено із Бусела С.В. в користь Державної судової адміністрації України 352,40 грн. судового збору. Станом на сьогоднішній день зазначений штраф та судовий збір сплачені.

По справі № 345/1986/18 суддею Мигович О.М. 25.05.2018 року прийнято постанову, якою матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності Бусела С.В. за ч. 1 ст. 130 КУпАП повернуто до Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області для належного оформлення, а саме для належного завірення долучених до протоколу фотокопій документів.

Таким чином, у справі про притягнення до адміністративної відповідальності Бусела С.В. за ч. 1 ст. 130 КУпАП ще не прийнято остаточного судового рішення. Після доопрацювання працівниками поліції матеріалів цієї справи і їхнього повторного надходження до Калуського міськрайонного суду, суд матиме змогу об’єктивно дослідити всі докази і прийняти законне судове рішення.

Щодо закидів журналістів про не відображення у постанові суду від 04.06.2018 р. по справі № 345/1985/18 того, «що священик тікав від патрульних через ціле місто», то слід наголосити на тому, що суд розглядає справи про адмінправопорушення виходячи з тих обставин, які зазначені у протоколі, складеному працівниками поліції. А у протоколі про адміністративне правопорушення від 16.05.2018 року, який було складено інспектором СРПП № 2 Калуського ВПГУНП, викладено саме ті обставини, які в подальшому були відображені у постанові суду, і жодним чином не згадується про переслідування поліцейськими автомобіля порушника. В цьому протоколі також не зазначено про вчинення адмінправопорушення у стані алкогольного сп’яніння.

Підсумовуючи вищевикладене слід наголосили, що безпідставними є висновки громадськості про те, що за керування автомобілем у нетверезому стані водія покарали тільки штрафом в розмірі 340 грн.

Суду ще тільки належить розглянути справу про адміністративне правопорушення відносно Бусела С.В. за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...