Мед Атлант

Небо і еротика: у Палаці Потоцьких відкрили музичний перформанс під електронний супровід. ФОТО

В Івано-Франківську з 13 по 17 червня розпочався черговий масштабний Porto Franko. В рамках фестивалю у Палаці Потоцьких відкрили музичний перформанс Володимира Єшкілєва під електронний супровід MANU.

Ця подія невипадково та вперше поєднала на одній сцені дві загадкові та дещо містичні постаті сучасної української сцени – Володимира Єшкілєва з його арт-хаусними та повітряними фентезі-текстами та MANU з його інтелектуальною, делікатною та не менш повітряною живою ambient музикою.

Темою цього музичного перфоменсу є чуттєвість та еротика. При чому радше не як тілесний, а як метафізичний досвід.

Додамо, що сьогодні о 21:30 відбудеться офіційне відкриття фестивалю на стадіоні “Рух”.

Довідково:

Володимира Єшкілєва називають метафізиком української літератури, одним з ідеологів “станіславського феномену” та засновником українського фентезі та арт-хаузної наукової фантастики. Хтось вважає його містиком і окультистом, а дехто прирівнює інтелектуальну прозу Єшкілєва до борхесівської. Сам Володимир говорить про те, що не вважає себе ані містиком, ані магом, а “просто” сучасним письменником, орієнтованим на майбутнє та відкритим до експериментів.

Здається, що музикант MANU (Михайло Балог) також має декілька ідентичностей, хоча насправді це є наслідком глибоких експериментів – на цей раз, в сфері музики. Його можуть представляти як талановитого джазового саксофоніста, як ідеолога альтернативної музичної школи нового формату Vedel School та як засновника електронного ambient проекту MANU. Академічний музикант за освітою, MANU не знайшов себе ані в “класиці”, ані в джазі, у якому йому з часом також стало тісно. Якщо порівняти різні музичних стилей до різних мов, Manu точно є поліглотом. Він жонглює стилями, миттєва переключається між інструментами та концентрується не на формі, а на змісті – тобто, на тому, що він хоче сказати своєю музикою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...