Мед Атлант

“Знищуйте ту гадь”: франківець самотужки бореться з борщівником на березі Бистриці. ВІДЕО

Отруйна рослина загрожує франківцям вже не перший рік. Зокрема, на берегах річок, де відпочиває чимало жителів міста.

Кожного року збільшується територія з цією рослиною. Щоб не допустити перетворення Бистриці Надвірнянської на “борщівниковий рай”, франківець Andriy Medvid  взявся з ним боротися самотужки.

Пишу, шоб закликати вас: допомагайте мені! Бачу, що в мене є помічники, адже знаходжу цю гадь вже зрубану. Я висліджую нові місця, де вони ростуть. Зараз актуальною є зона Бистриці Надвірнянської. Там є зачатки. (Бо Солотвинська – ми всі знаєм – дуже поросла тим). Так не дамо перетворитись Бистриці Надвірнянській на борщівниковий рай!, – пише Andriy Medvid  у соцмережі.

Він закликає франківців не проходити повз, а “знищувати ту гадь на своїх територіях”.

Не бійтесь його, як вогню, як кислоти, як струму. Він не настільки вражаючий. А також він вразливий, адже корінь його старіє, а розмноження ВИКЛЮЧНО за рахунок насіння. Зараз період, коли основна китиця уже сформувала насіння. Насіння треба зрізати і знищити. Цвіт – обрізати китиці якнайкоротше і просто залишити на сонці. Не дайте йому розмножитись. Хто/де живе. Не покладайтесь на “владу”, на “то хтось має то робити”… Ніхто, як не ми! Я вас всіх дуже прошу. Не проходьте повз. Знищуйте ту гадь на своїх територіях.

Франківці!! Дуже важлива тема!!!Бощовик Сосновського! Боротьба з ним!Я взявся за війну з ним самотужки! Пишу шоб закликати вас: допомагйте мені! Бачу, шо в мене є помічники, адже знаходжу цю гадь вже зрубану. Я висліжую їхні НОВІ місця, де вони ростуть. Зараз актуальною є зона Бистриці Надвірнянської. Там є зачатки. (Бо Солотвинська – ми всі знаєм – дуже поросла тим). Так не дамо перетворитись Бистриці Н. на борщовиковий рай!!!Не бійтесь з ним контачити. Після контакту з ним у людини ше багато часу, шоб змити з шкіри сік, що ймовірно потрапив. Не бійтесь його, як вогню, як кислоти, як струму. Він не настільки вражаючий. А також він вразливий, адже корінь його старіє, а розмноження ВИКЛЮЧНО за рахунок насіння. Зараз період, коли основна китиця уже сформувала насіння. Насіння треба зрізати і знищитти. Цвіт – обрізати китиці якнайоротше і просто залишити на сонці. Не дайте йому розмножитись. Хто/де живе.Не покладайтесь на "владу", на "то хтось має то робити"… ніхто, як не ми, мужики!!! Я вас всіх дуже прошу. Не проходьте повз. Знищуйте ту гадь на своїх територіях.

Опубліковано Andriy Medvid 18 червня 2018 р.

Чоловік також пише, що знищив шість трирічних борщівників на старому кладовищі.

 На черзі: вулиця Микитинецька, Об’їздова, район ріки від Хриплинського моста вниз по течії (правий і лівий берег), – написав Andriy Medvid.

Читайте також: Їхня проблема стає нашою: у мерії занепокоєні тим, що Борщівник Сосновського з приміських сіл насувається на місто

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...