Мед Атлант

Гори сміття і протест верховинців: після гуцульського фестивалю біля помешкань людей з`явилися відходи. ВІДЕО

Сміття мешканці виявили зранку, коли прокинулися. Очевидно, непотріб завезли серед ночі і нічого не пояснили місцевим. Останні обурені і вимагають  забрати гори сміття з-під їх помешкань.

Про ситуацію, яка склалася у смт. Верховина, розповів Руслан Трач. Чоловік на власній сторінці у фейсбук розмістив відео, на якому видно багато сміття, яке взялося нізвідки на території старого заводу. Принаймні, для мешканців. Люди підозрюють, що це відходи, які нагадають  про масштабний гуцульський фестиваль, який вихідними  пройшов  у Верховині. Йдеться про народне гуцульське дійство “Полонинське літо-2018”. Прикарпатці впевнені, що чиновники не справилися з організацією свята, якщо сміття викинули  неподалік їхніх помешкань. Тому обурені мешканці вийшли  на  вулицю і мовчати не збираються: вимагають  у чиновників пояснень. Уже за деякий час помітили,  що сміття не  з фестивалю  або не тільки з  нього.

Від  чиновників чітких відповідей не отримали протягом дня. Заспокоїлися і повернулися додому тоді, коли отримали обіцянку:  о  18:00 25 червня сміття заберуть.

Журналістам МІСТА Руслан Трач розповів, що інформації немає,  чому  на територію недіючого деревообробного  заводу завезли сміття і що мають з ним робити. Відходи начебто тимчасово вивезли,  за словами влади. Мовляв, бо не було куди. Інша версія – влаштувати тут перевалучну базу.

Це нереально. Адже це фактично під парканом людей. Нам  обіцяли  ще  20 машин завезти сміття, але люди не дозволили, – каже Руслан Трач.

Донедавна полігон був  у с. Бережниця. Місцеві забили на сполох, адже вважають: термін дії полігону вичерпався і є ризик екологічної катастрофи.

Як відомо МІСТУ, о 18:00 верховинці зібралися біля висипаних відходів, але ніхто досі не приїхав, аби вивезти непотріб.

На місці утвореного “сміттєзвалища” зібралися обурені мешканці.

Чиновники запевнили, що до кінця дня вивезуть гори сміття. Відтак, люди розійшлися з надією, що так і станеться.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...