Мед Атлант

Конфлікт через землю: обурені мешканці “накинулися” на атовців на місці будівництва. ФОТО/ВІДЕО

Майбутня багатоквартирна забудова на вулиці Коновальця, де планували отримати квартири міські атовці з громадської організації “Воїни України”, викликала на сесії міської ради шквал емоцій і в травні, і в червні. На одній земельній ділянці планували збудувати багатоповерхівку різні об’єднання бійців. Натомість ще у травні одні атовці відмовилися  будуватися, підтримуючи мешканців, бо останні  проти. Інші дотепер вимагають депутатів підтримати їх і дозволити будівництво. Через це сьогодні усі сторони зібралися на місці, де б мало розпочатися будівництво –  на вул. Є. Коновальця, 130А.

Нагадаємо, на сесії, 21 червня, вдруге виник  конфлікт у стінах  міськради. “Зіткнення” думок тривало понад дві години. У результаті голова фракції ВО “Свобода” Роман Онуфріїв закликав зробити перерву і зібратися у кабінеті мера:   головам фракцій, двом представникам від “Воїни України” та двом від Міської асоціації учасників АТО. Закликав не повертатися до махновщини, а знайти компроміс.  Відтак, після довготривалого обговорення  мер таки  оголосив перерву  на 30 хвилин. Опісля Марцінків сказав, що питання з порядку денного вилучається. Проінформував, що наступного (Ред. – уже цього) тижня будуть проведені збори, на яких зберуться мешканці, депутати і бійці.

Так і сталося. Сьогодні, 26 червня, сторони зібралися за адресою  Є. Коновальця, 130А.

Спершу мешканці накинулися на бійців  і не дали висловитися. Кажуть, поважають, але забудувати не дадуть. Себто, вони за сквер. Додамо, що на місці присутні мешканці, депутати міськради, представники Міської асоціації учасників АТО та представники ГО “Воїни України”.
Василь Андріїв, як голова Міської асоціації учасників АТО, вкотре нагадав, що вони відмовляються будуватися на цьому місці. Каже, якщо мешканці домовляться з громадською організацією, то асоціація підтримає побратимів. Опісля слово надали представнику від департаменту архітектури, однак його так і ніхто не вислухав: то затихо для мешканців говорив, то не чітко начебто пояснював. Останній  тримав у руках генплан. Намагався розповісти про зміни, але марно: люди почали вигукувати: “Ми за сквер!”. Депутатам теж слово не дали сказати.
Кореспондент МІСТА на місці події і деталі незабаром.


Конфлікт у травні

Нагадаємо, 2 травня на сесії міської депутати зняли це питання з порядку денного й перенесли його розгляд на сьогоднішн- засідання сесії. На цю ділянку заявилася Міська асоціація учасників АТО  та ГО “Воїн України”. Проте ще у травні Асоціаціяя повідомила свою чітку позицію: будуватися на цій ділянці не  хочуть і підтримують громаду, яка проти зведення багатоповерхівки. Голова Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв заявив, що атовців навмисне зіштовхують лобами зацікавлені чиновники чи бізнесмени. Голова асоціації пояснив, що вони вирішили відмовитися від цієї земельної ділянки й запропонували депутатам зробити там сквер або на їхній розсуд виділити землю вказаній ГО.

Конфлікт у червні

Додамо, що 21 червня, бійці ГО “Воїн України” прийшли на сесію. Коли  депутати почали вносити питання і звернення  депутатів у порядок денний. Їх перервали і  бійці ГО “Воїн України”. Вони вийшли до  трибуни  і  зокрема до міського голови із  секретарем. За  бійцями попрямували і  депутати-“свободівці”. Останні намагалися роз`яснити, що  поки не питання порядку  денного розглядаються, а лише вносяться певні зміни. Після декількох  хвилин конфлікту, напруга у сесійній залі вщухла. Від Міської асоціації учасників АТО виступив  Тарас Кузь. Вкотре наголосив, що міська асоціація відмовляється від спірної території  на забудову. Це  сказала ще на позаминулій сесії. Каже, є питання з  чіткою позицією громади. Наразі люди виступають проти  забудови. Тому бійці Асоціації підтримують насамперед мешканців.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...