Мед Атлант

Конфлікт за землю загострився: люди виявили фальшиві підписи, які збирали бійці. ВІДЕО

МІСТО писало, що сьогодні, 26 червня, учасники  АТО, депутати і мешканці зібралися на вул. Є. Коновальця, 130А, де б мало розпочатися будівництво багатоповерхівки. Проте майбутня забудова на вулиці Коновальця, де планували отримати квартири міські атовці з громадської організації “Воїн України”, викликала на сесії міської ради шквал емоцій і в травні, і в червні. На одній земельній ділянці планували збудувати багатоповерхівку різні об’єднання атовців. Натомість ще у травні одні відмовилися  будуватися, підтримуючи мешканців, мовляв ті проти. Інші вимагають депутатів підтримати їх і дозволити будівництво. Через це сьогодні усі сторони зібралися на місці, аби вирішити остаточно, що вони робитимуть.

На місці майбутнього будівництва житла для учасників АТО зібрались кілька десятків обурених мешканців, представники Міської асоціації учасників АТО та бійці з громадської організації “Воїни України”. Присутній й міські чиновники. Мешканці влаштували конфлікт через землю: громада хоче бачити сквер. 

В ході інциденту з’ясувалося, що ГО “Воїни України” показала документи з “липовими” підписами. Люди вирішили доказувати, які були присутні, що є жителями квартири і ніхто з їх членів сім’ї не ставив підписи. Після цього виникла сутичка. У ній атовець від ГО “Воїни України” Іван Чайковський не порозумівся з депутатом Ігорем Корсуном. А почалося з  того,  що представник від громадської організації Ростислав Гудзінський забрав листок з підписами. Депутат вимагав повернути, аби перевірити підписи, адже на місці є мешканці. Люди вимагали аналогічного.

Зрештою, з’ясувалося, що просили підписатися бійці від ГО “Воїни України” за сквер, а підписи ставилися за будівництво. Відтак, людям не роз’яснили суть підпису. Для прикладу, пані Людмила підписувалася за сквер, а вийшло навпаки.  Додамо, що це лише один приклад, а таких “липових” підписів лише на одній сторінці виявили   чотири.

Відтак, на місці двоє депутатів від міськради – “свободівець” Сергій Абрам’як та депутат від ВО “Самопоміч” Ігор Корсун. Вони кажуть, що проситимуть на сесії облаштувати сквер. Це їх позиція, як депутатів на окрузі. За деякий час між депутатами і бійцем від ГО “Воїни України” Іваном Чайковським виникла дискусія. Останній питався, чому Асоціації дають землю, а їх ГО – ні. Сергій Абрамяк каже, що на сесії декілька разів пояснили, що будь-який атовець може прийти і стати на чергу за землю чи квартиру. Іван Чайковський заперечив, мовляв, “нам останнім тоді дадуть землю, бо ми лише вступили”.

Нагадаємо, що Іван Чайковський – боєць, у якого в 2016 році виник конфлікт з екс-начальником франківських патрульних Дмитром Міхальцем. Боєць стверджував, що його побив Міхалець у себе в кабінеті. Суд по цій справі досі триває.

Зрештою, мешканці почали розходитися. Їх позиція чітка: хочуть бачити сквер. Депутати теж франківців почули і на сесії донесуть колегам позицію. Представник Міської асоціація учасників АТО на місці є, але в дискусії участь не приймали. Лише спочатку вкотре наголосили, що будуватися тут не будуть і підтримують містян. ГО “Воїни України” залишилися знову незадоволені. Адже втретє публічно повторився конфлікт, а їх так і не почули. Карколомним моментом став момент з “липовими” підписами. Мабуть, далі це питання вирішуватимуть на черговій сесії міськради.

Конфлікт у травні

Нагадаємо, 2 травня на сесії міської депутати зняли це питання з порядку денного й перенесли його розгляд на сьогоднішн- засідання сесії. На цю ділянку заявилася Міська асоціація учасників АТО  та ГО “Воїн України”. Проте ще у травні Асоціаціяя повідомила свою чітку позицію: будуватися на цій ділянці не  хочуть і підтримують громаду, яка проти зведення багатоповерхівки. Голова Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв заявив, що атовців навмисне зіштовхують лобами зацікавлені чиновники чи бізнесмени. Голова асоціації пояснив, що вони вирішили відмовитися від цієї земельної ділянки й запропонували депутатам зробити там сквер або на їхній розсуд виділити землю вказаній ГО.

Конфлікт у червні

Додамо, що 21 червня, бійці ГО “Воїн України” прийшли на сесію. Коли  депутати почали вносити питання і звернення  депутатів у порядок денний. Їх перервали і  бійці ГО “Воїн України”. Вони вийшли до  трибуни  і  зокрема до міського голови із  секретарем. За  бійцями попрямували і  депутати-“свободівці”. Останні намагалися роз`яснити, що  поки не питання порядку  денного розглядаються, а лише вносяться певні зміни. Після декількох  хвилин конфлікту, напруга у сесійній залі вщухла. Від Міської асоціації учасників АТО виступив  Тарас Кузь. Вкотре наголосив, що міська асоціація відмовляється від спірної території  на забудову. Це  сказала ще на позаминулій сесії. Каже, є питання з  чіткою позицією громади. Наразі люди виступають проти  забудови. Тому бійці Асоціації підтримують насамперед мешканців.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...