Мед Атлант

Франківка проти ковалів: підприємець називає перевірку міськради незаконною

Як писало МІСТО, в Івано-Франківську пенсіонерка Олександра Гудима, яка мешкаєна вулиці Київській, уже кільканадцять років поспіль безрезультатно бореться зі своїми сусідами – підприємством, що виготовляє ковані вироби.

Жінка вважає, що Колективне підприємство “Гефест” здійснює свою діяльність, порушуючи передбачені законодавством норми, тож звернулася до депутатів Івано-Франківської міської ради, аби ті все з’ясували.

Минулого тижня, 2 липня, відбулось комісійне обстеження у складі представників відповідних служб.  В підсумку “Муніципальна інспекція з благоустрою” вручила працівникам підприємства припис з вимогою усунути порушення до 10 липня цього року. Фірмі необхідно надати дозвільні документи чи демонтувати. У випадку невиконання вищевказаних вимог, “Гефест” притягнуть до адміністративної відповідальності.

Втім, керівник “Гефесту”  Михайло Клочко, вважає, що перевірка та припис були незаконними.

Припис “з пальця висмоктаний”. Формально норми недотримані, але згідно законодавства місто в цей процес не має права втручатись. Паркан встановлений на межі нашої з Гудимою території. Якби паркан встановлений з вулиці – припис був би спреведливий. Паркан між сусідами регламентується тільки сусідами. Є бажання – можна взагалі паркана не мати, а можна й 5-ти метровий паркан поставити, – розповів МІСТУ підприємець.

Чоловік звернувся до керівництва “Муніципальної інспекції з благоустрою” й припис скасували. Михайло Клочко запевняє, територія є приватизованою, а конфлікти з сусідкою тривають 9-й рік поспіль:

Жінка спеціально оббиває погори всіх служб міста, щоб допекти нам та завадити бізнесу.

Торік пан Михайло виграв суд в Управління МНС області, до якого також звернулась Гудима.

Цю сусідку вже всі знають. Знають, що вона “несповна розуму” і ніхто її не слухає. Пані Леся проклинає всіх сусідів і дітей аж до п’ятого покоління. Всі для неї вороги і вона з усіма веде війну, – каже Клочко.

Коваль розповідає, що встановив такий високий паркан саме тому, що жінка постійно перешкоджала його підприємницькій діяльності та псувала майно.

Двері моєї машини вим’яті камінням. Вона зі свого подвір’я кидає каміння в людей, в машини. Замовники приїздять, а вона з матюками і прокльонами на всіх накидається. Зараз нам спокійніше, – розповідає він.

Михайло Клочко підкреслює,  що готовий до будь-яких судових позовів, однак паркан демонтує лише  за однієї умови:

Якщо Гудима почне лікуватись. Я навіть згоден зі своєї кишені оплатити їй це лікування.

Читайте також: У центрі Франківська облаштовують унікальний ліхтар у вигляді чорної галки. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...