Мед Атлант

У Франківському ставку за день загинуло майже 10 кг риби. ВІДЕО

У Франківському ставі, що  знаходиться на перетині вулиць Красівського-Товарної, загинуло майже 10 кг риби.

Озеро є власністю міста і рахується технічною водоймою, тобто тут купатися не можна.

Про мертву рибу повідомив мешканець Франківська – Роман. Каже, мешканці прилеглих будинків “зарибрнювали” озеро самотужки.

Своїми силами його зарибнювали. Залучали до цієї справи й інших журналістів, щоб буде де прийти вечором і посидіти. Вчора почули різкий запах каналізації – риба почала здихати, – ділиться чоловік.

Рибоохоронний патруль нарахував 118 мертвих рибин, а це майже 10 кг. В озері залишилась й жива риба, її мешканці намагаються врятувати – пускають чисту воду в озеро з власних будинків.

Аналіз проб, які відібрала держпродспоживслужба буде через кілька днів. Втім, за попередніми підрахунками, сума збитків сягає більше 80-ти тисяч гривень.

Детальніше у сюжеті ТРК “Карпати”:

За фактом масової гибелі риби в Івано-Франківську у водоймі на вулиці Товарній створено робочу групу фахівців. Вони разом із представниками поліції провели обстеження води.

Як повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій МОР та ДПО Михайло Ковбас, під час обстеження 17 липня взяли на лабораторні дослідження проби води та мертвої риби. Наразі результатів аналізу ще немає, повідомляє прес-служба виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

Водойма, де трапився цей випадок – це колишня пожежна водойма Лісокомбінату. Створена робоча група на місці події працює щоденно. Вчора вилучили 8 кілограм мертвої риби, сьогодні також виїхали на місце події, де виявили новий факт її загибелі. Фахівці працюють над визначенням причин та обставин. Про хід та результати отриманих лабораторних досліджень будемо повідомляти. Мертву рибу вивозимо регулярно за фактом, – наголосив Михайло Ковбас.

Читайте також: Унікальна гра “Франківський пан” мандруватиме містами України. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...