Мед Атлант

Прикарпатці зможуть викликати поліцію через мобільний додаток

Старт введення додатка “My Pol” на Прикарпатті планується уже з 1 серпня.

Презентація проекту та про порядок функціонування, переваги та можливості нововведення розповість представник спільного проекту МВС, НПУ та ГО “Асоціації Неосфера” Дмитро Кібзун на брифінгу із представниками ЗМІ, який відбудеться о 10.30 1 серпня в ГУНП в Івано-Франківській області.

Про обговорення передумов нововведення йшлося на нараді у начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Володимира Голубоша з представником організації розробника проекту за участю керівників підрозділів поліції відповідальних за впровадження та функціонування проекту.

З допомогою додатка абоненти надсилають з телефона повідомлення про ситуацію, яку вони бачать або у яку потрапили. Якщо немає можливості повідомити деталі, абонент тисне кнопку “SOS”, що означатиме для поліцейського у будь-який час доби невідкладно поспішити на допомогу, інформує прес-служба ГУНП в області.

Також з додатка громадяни можуть отримувати повідомлення і від поліції. В основному, вони можуть стосуватися інформації про виникнення екстреної ситуації в тому чи іншому мікрорайоні, перекриття дорожнього руху, переслідування зловмисника, тощо.

Цей проект – це майбутнє, яке уже настало. Україна – одна з перших країн світу, де вже застосовуються подібні технології реагування на виклики про допомогу, – повідомив Дмитро Кібзун.

Важливо, щоб у доступній і зрозумілій формі ми донесли до населення умови і порядок підключення до додатку як поліцейських, так і бажаючих мешканців області. Тому обов’язково проведемо зустріч із журналістами, щоб через засоби масової інформації в теоретичній і практичній площині показати його функціонування: отримання та опрацювання інформації та обговоримо інші важливі аспекти дії додатка, – зазначив Володимир Голубош.

Тож, запрошуємо представників Засобів масової інформації краю на брифінг із презентації мобільного додатку “My Pol”, який відбудеться о 10.30 1 серпня в приміщенні ГУНП в області за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 15.

Читайте також: Кандидат на пост директора Раковецької школи виявився колишнім регіоналом. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...