Мед Атлант

Конфлікт за землю: новоутворена організація франківських бійців попросила у чиновників трохи часу

Майбутня багатоквартирна забудова на вулиці Коновальця, де планували отримати квартири міські атовці з громадської організації “Воїн України”, викликала на сесіях міської ради у травні і червні шквал емоцій. Адже на одній земельній ділянці планували збудувати багатоповерхівку різні об’єднання атовців. Натомість ще у травні одні відмовилися  будуватися, підтримуючи мешканців, бо ті проти. Інші хочуть,  аби їх підтримали і дозволили будівництво.

Нагадаємо, керівник ГО “Воїн України” Всеволод Андрусів раніше повідомив, що міськвиконком відмовив їхній організації в побудові багатоквартирного будинку на вулиці Коновальця, натомість на цю саму ділянку заявилася й міська асоціація учасників АТО. Натомість голова правління міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв ще  у травні наголосив, що вони вирішили відмовитися від цієї земельної ділянки й запропонували депутатам зробити там сквер або на їхній розсуд виділити землю вказаній ГО.

Якщо на двох попередніх сесіях блокувалася трибуна, був супротив  бійців, то  сьогодні, 31 липня, на сесію міськради з новоутвореної організації  ГО “Воїни України” прийшов лише один представник і запропонував зняти це питання.

Ми б просили,  щоб це питання перенесли на певний період,  – сказав  представник з ГО “Воїни України”.

Міський голова Івано-Франківська Руслан  Марцінків відповів:

Ми  відхиляємо і переносимо це питання. Але минулої сесії хлопці стояли і кричали,  аби негайно вирішували депутати це питання і навіть  вдавалися до  радикальних дій.

Нагадаємо, на місці майбутнього будівництва житла для учасників АТО відбувалися збори. Збирались кілька десятків обурених мешканців, представники Міської асоціації учасників АТО,  бійці з громадської організації “Воїни України” та міські чиновники. Громада  чітко  наголосила,  що хоче бачити сквер. В ході інциденту з’ясувалося, що ГО “Воїни України” показала документи з “липовими” підписами.

Конфлікт у травні

Нагадаємо, 2 травня на сесії міської депутати зняли це питання з порядку денного й перенесли його розгляд на сьогоднішн- засідання сесії. На цю ділянку заявилася Міська асоціація учасників АТО  та ГО “Воїн України”. Проте ще у травні Асоціаціяя повідомила свою чітку позицію: будуватися на цій ділянці не  хочуть і підтримують громаду, яка проти зведення багатоповерхівки. Голова Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв заявив, що атовців навмисне зіштовхують лобами зацікавлені чиновники чи бізнесмени. Голова асоціації пояснив, що вони вирішили відмовитися від цієї земельної ділянки й запропонували депутатам зробити там сквер або на їхній розсуд виділити землю вказаній ГО.

Конфлікт у червні

Додамо, що 21 червня, бійці ГО “Воїн України” прийшли на сесію. Коли  депутати почали вносити питання і звернення  депутатів у порядок денний. Їх перервали і  бійці ГО “Воїн України”. Вони вийшли до  трибуни  і  зокрема до міського голови із  секретарем. За  бійцями попрямували і  депутати-“свободівці”. Останні намагалися роз`яснити, що  поки не питання порядку  денного розглядаються, а лише вносяться певні зміни. Після декількох  хвилин конфлікту, напруга у сесійній залі вщухла. Від Міської асоціації учасників АТО виступив  Тарас Кузь. Вкотре наголосив, що міська асоціація відмовляється від спірної території  на забудову. Це  сказала ще на позаминулій сесії. Каже, є питання з  чіткою позицією громади. Наразі люди виступають проти  забудови. Тому бійці Асоціації підтримують насамперед мешканців.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...