Мед Атлант

Поліція у смартфоні: на Прикарпатті стартував мобільний додаток “My Pol”. ФОТО

На Івано-Франківщині офіційно стартував додаток “My Pol”.

Про новинку для мобільних пристроїв розповіли сьогодні, 1 серпня, в  Головному управлінні Нацполіції в Івано-Франківській області.

Так виглядає сайт додатку “My Pol”. Перехід за посиланням: https://appmypolice.com/ua/

Про презентацію проекту та про порядок функціонування розповіли представник спільного проекту МВС, НПУ та ГО “Асоціації Неосфера” Дмитро Кібзун та начальник ГУНП в області Володимир Голубош.

Власне, ця громадська організація і є розробником додатку. У 2016 році у Дніпрі запускали цей додаток. Проте через назву “Моя Поліція” слід було переробити все, з точністю до документів Відтак, це зайняло час у розробників. Тому 2017 рік був роком змін. У 2018 році такий додаток уже запустили в Чернівецькій області, а сьогодні і на Прикарпатті. У самому ж Дніпрі поки не функціонує він.

Дії відбуватимуться так: за допомогою додатка абоненти надсилають з телефона повідомлення про ситуацію, яку вони бачать або у яку потрапили. Якщо немає можливості повідомити деталі, абонент тисне кнопку “SOS”, що означатиме для поліцейського у будь-який час доби невідкладно поспішити на допомогу. Її потрібно застосовувати тільки у випадку прямої загрози життю. Для цього потрібно натиснути та утримувати кнопку “SOS” і поліцейські в ситуаційному центрі отримують дані про характер загрози та ваше місце перебування.

Також з додатка громадяни можуть отримувати повідомлення і від поліції. В основному, вони можуть стосуватися інформації про виникнення екстреної ситуації в тому чи іншому мікрорайоні, перекриття дорожнього руху, переслідування зловмисника, тощо.

Через додаток поліція може попередити мешканців області про ту чи іншу ситуацію: затори, негоду. Зокрема йдеться: про екстрені події; про оперативні події; про оцінку роботи поліцейських.

 

Додаток є безкоштовним і дотримується правового поля. У додатку можна читати регіональні та національні новини. Крім того, можна знайти на карті найближчий відділ чи лікарню. Це в резонансних і небезпечних ситуаціях великий плюс.
Поліція очікує на співпрацю. Ми завжди відкриті. В жодній країні світу не працює така комунікація між поліцією і громадянами, як в Україні, – запевнив Дмитро Кібзун.

Керівник прикарпатської поліції Володимир Голубош каже, що натиснути кнопку простіше і швидше, аніж телефонувати. Івано-Франківщина стала 2 областю після Буковини, де запрацював додаток.

Закон про персональні дані спрацьовує у додатку: поліція немає можливості втручатися у ваш смартфон. Адде ходили чутки, наче це можливо. Про це приватна компанія-розробник підписувала договір. Мешканців просять не зловживати додатком, аби лише перевірити роботу поліції. Адже за хибний виклик передбачена відповідальність.

Відео, як виклик поступає від громадянина до поліції:

У додатку розміщенні рекомендації, як спілкуватись із поліцейськими: у випадку затримання, у відділку поліції та при перевірці документів. Тут розписані повноваження поліцейських, правила поведінки, якщо ви свідок злочину.

До слова, кожен може ввести групу крові, та, при наявності, назву медичних препаратів, на які у вас алергічні реакції, та хронічні захворювання. Тоді під час нещасного випадку поліція швидше та ефективніше надасть вам допомогу.

Додаток можна встановити  через “Google play”“App Store”

“My Pol” — це мобільний додаток, який допоможе створити платформу для комунікації органів поліції і свідомих громадян.

Читайте також: Вперше в історії прикарпатської поліції відділення очолила жінка. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...