Мед Атлант

Ґвалтівнику, який на Прикарпатті вбив 9-річну дівчинку, скасували довічне ув’язнення

Трагедія сталася 7 червня 2015 року у селі Рожнів Косівського району. 9-річна Мар’яна Захарук пішла до магазину за продуктами і не повернулася. Знайшли дівчинку через півтори доби мертвою. Кривдника неповнолітньої знайшли. Справу розглядали майже три роки і, зрештою, винного засудили до довічного позбавлення волі. Проте апеляційний суд цьогоріч скасував вирок і справу слухатимуть спочатку.

На фото Мар’яна Захарук

ОбвинуваченийРоман Ящевський. Це раніше судимий житель села Рожнів Косівського району. Подія трапилася у селі, поблизу ринку. Відповідно до матеріалів досудового розслідування, обвинувачений схопив дівчинку ззаду за шию і, закривши рот рукою, затягнув у чагарник. Слідством встановлено, що дитина померла від удушення, намагаючись звільнитися від нападника.

Після вчинення вбивства з особливою жорстокістю, обвинувачений намагався приховати сліди вчинення злочину, прикривши тіло дитини гілками та травою, утік з місця вчинення злочину.

Додамо, що після тривалого слухання справи у суді 1 березня 2018 року вироком Косівського районного суду Романа Ящевського засуджено до довічного позбавлення волі. Проте Апеляційний суд Івано-Франківської області скасував вирок Косівського районного суду і призначив новий розгляд справи.

Сюжет ТСН за 2015 рік

Тому на розгляд до Коломийського міськрайонного суду з апеляційного суду Івано-Франківської області після скасування вироку Косівського районного суду надійшов обвинувальний акт про вчинення кримінальних правопорушень передбачених частини третьої статті 15 (замах на злочин), частини четвертої статті 152 (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього), пунктів другого, четвертого, десятого частини другої статті 115 (умисне вбивство)Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження у вказаній справі розглядатиме колегія суддів: головуючий суддя – П’ятковський В. І., судді – Веселов В. М. та Бирич Н. В.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою в установі виконання покарань № 12 м. Івано-Франківськ. Справу слухатимуть спочатку. 15 серпня відбудеться підготовче судове засідання у цьому кримінальному провадженні. Час: 13:20.

МІСТО інформує, що якщо 15 серпня обвинуваченому не продовжать запобіжний захід, то 24 серпня він може вийти на волю. Це підтверджує ухвала, адже запобіжний захід Ящевському обрали на два місяці після скасування вироку щодо довічного ув’язнення.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...