Мед Атлант

На Долинщині з’явиться нова громада

У Долинському районі з’явиться ще одна об’єднана громада.

Рішеннями Вигодської селищної, Вишівської і Старомізунської сільських рад поставлена крапка у тривалому процесі утворення Вигодської громади, інформує прес-службу Івано-Франківської ОДА.

На сьогодні всі суб’єкти об’єднання прийняли відповідні рішення та подали документи на отримання висновку Івано-Франківської ОДА. Процес утворення ОТГ знаходиться на завершальній стадії. Тож у Долинському районі вже незабаром з’явиться ще одна об’єднана територіальна громада, – каже радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максим Чопей, який супроводжував процес об’єднання.

Ця громада вже сьогодні демонструє високу економічну активність і запроваджує цікаві туристичні проекти. Своїми туристичними атракціями та рекреаційними можливостями відоме як саме селище Вигода, яке стане адміністративним центром об’єднаної громади, так і села, які увійдуть до складу громади.

Бюджет громади в умовах об’єднання складе понад 46 млн. грн. лише в розрізі власних доходів, а освітня і медична субвенції, базова дотація та субвенція на розвиток інфраструктури дадуть можливість сформувати достатній бюджет для забезпечення розвитку та добробуту цих територій. Також громада отримає ПДФО у розмірі 27 млн. грн, – зазначає директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.

Успішні ж приклади 23 прикарпатських ОТГ додають будь-яким теоретичним розрахункам ваги та переконливості. А багата ресурсна база цих територій забезпечить потенціал для їх розвитку в умовах розширених повноважень місцевої влади.

Читайте також: До Рожнівської ОТГ приєднається ще одне село

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...