Мед Атлант

Прикарпатські поліцейські радять, як вберегти велосипед від крадіжки

Щорічно кількість велосипедистів збільшується так само і зростає кількість їх крадіжок. Власникам двоколісників слід бути дуже обачними, адже літо – гаряча пора для вело крадіїв, які викрадають їх з метою продажу.

Ті, у кого викрали майно знехтували елементарними правилами безпеки, залишаючи велосипеди в легкодоступних місцях, без нагляду, кріплення і т.д., сподіваючись, що свідомість зловмисникам завадить “погріти руки” на чужому. Проте помиляються, сприяючи злодіям.

Щоб не цього не сталося потрібно дбати про надійну охорону велосипеда , що є найдієвішим способом не втратити майно.

Тому перш за все не залишайте велосипеди у місцях з вільним доступом сторонніх людей. Пам’ятайте, що злодії завжди полюють на легку здобич. Достатньо вам відвернутися на хвилину-другу – і ваш двоколісний із новим власником попрямує в невідомому напрямку.

Також не варто сподіватися, що замки чи кріплення повністю гарантуватимуть схоронність двоколісника. Прикріпивши велосипед тросом чи тоненьким ланцюжком, злодій перерізає їх кусачками за лічені секунди. Тож, треба вибирати надійне й міцне кріплення. Тоді злодій, витрачаючи довше часу на їх розпилення, відмовиться ризикувати, щоб не бути поміченим.

Також не зберігайте свій велосипед на сходовому майданчику, загальному коридорі, підвалі чи на подвір’ї будинку. Побачивши постійне місце його зберігання, злодій придумає спосіб рано чи пізно його поцупити.

Запишіть номер та серію велосипеда (зазначена на рамі), про всяк випадок сфотографуйте двоколісник. Щоб у разі крадіжки правоохоронці змогли його розшукати. Пам’ятайте, якщо ваш велосипед викрали, – негайно телефонуйте до поліції на “102”, або скористайтеся мобільним додатком “MY POL“! Чим швидше ви повідомите про крадіжку, тим більше шансів розшукати крадене!, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Читайте також: У Франківську в розшук оголосили чоловіка, який зник безвісти. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...